Yaban Hayvanları İçin Doğaya Yem Bırakıldı

Çorum'da ağır kış şartları nedeniyle yiyecek bulmakta güçlük çeken yaban hayvanları için doğaya yem bırakıldı.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı 11. Bölge Müdürlüğü Çorum Şubesi ekipleri, kış şartları dolayısıyla beslenmede zorluk çeken hayvanlar için Sıklık ve Çomar Barajı bölgesinde yaban hayvanlarının geçiş güzergahlarına yem bıraktı.
Orman ve Su İşleri Hakkari Şube Müdürü Mahmut Temel, yaban hayatını desteklemek amacıyla, doğaya saman, yonca, yemek artıkları, mısır, buğday ve sakatattan oluşan yem bırakıldığını anlattı. Kent merkezinde kar olmadığını ancak kırsal alanlarda kar kalınlığının yüksek olduğu bölgelerde yemleme çalışması yaptıklarını belirten Temel, ağır kış koşullarından dolayı beslenme zorluğu çeken yaban hayvanları için mevsimin ilk karı yağışıyla birlikte çalışmalara başladıklarını kaydetti.

Yemleme çalışmalarında kullanılmak üzere 6 ton besi yemi, 3 ton dane yem ve 7,5 ton kuru yonca alındığı bildirilen Temel, şunları söyledi: "Yaban hayvanlarının yerlere ekiplerimizle birlikte yem bırakıyoruz. Ağır geçen koşullardan dolayı av ve yaban hayatı, yemleme ihtiyacı duymaktadır. Bunu bulmadığı zaman yerleşim yerlerine iniyorlar. İndikleri zaman da bilinçsizce avlanıyorlar. Burada özellikle belirtmek istediğimiz konu şehir içerisinde bulunan sokak hayvanlarının durumudur. Şiddetli soğuk yüzünden sular donmaktadır. Halkımızdan beklentimiz evlerinin önüne koyacakları su ve yiyecek artıkları ile bu hayvanların su ve yemek ihtiyaçları konusunda hassasiyet göstermeleridir. Bu konuda halkımızın yardımlarını beklemekteyiz."
Şube müdürlüğü çalışanları daha sonra, beraberinde getirdikleri yemleri, yaban hayvanlarının geçiş güzergahlarına bıraktı. Ekipler ayrıca Sıklık mevkinde bulunan Tabiat Parkı içerisindeki fauna tanıtım alanında yaşayan geyik, karaca, ceylan ve dağ keçisi gibi hayvanlara yem ve su bıraktı.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile