Yaban Hayvanlari Susuz Kalmasin Diye Dag Dag Gezip Oyuklari Temizliyor

Yaban Hayvanlari Susuz Kalmasin Diye Dag Dag Gezip Oyuklari Temizliyor

Sivas’in Koyulhisar ilçesinde yasayan Özmen Dündar dogada susuz kalan hayvanlar için kayalarin üzerindeki oyuklari temizleyip içine su dolduruyor.

Sivas’in Koyulhisar ilçesi Kayaören köyünde yasayan Özmen Dündar, yaptigiyla takdir topladi. Dündar, bunaltici sicaklarin yasandigi ilçede dogada su bulmakta zorlanan hayvanlar için kollari sivadi. Köye yakin daglik alanlarda gezerek kayalarin üzerindeki oyuklari temizleyip içine su dolduran Dündar, oyuklari adeta dogal su kabi olarak kullaniyor. Dündar, böylelikle hayvanlarin suya ulasmasina kolaylik sagliyor.

Adeta dogal bir su kabi

Özmen Dündar, dogadaki hayvanlarin faydalanmasi için yaptigini söyleyerek, “ Tabiati çok seviyorum. Oglumla dolasirken kayaliklarda ki oyuklar ilgimi çekti. Çok güzel bir dogal olusumdu. Su kabi gibiler. Havalar çok sicak. Hayvanlarin su içmesi için bizde kayalardaki oyuklarin içlerini temizleyip suyla doldurduk. Bu olusumun bir parçasi olmaktan mutluluk duyuyorum. Vakit buldukça buralari suyla doldurmaya devam edecegim. Dogadaki hayvanlar faydalansin” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile