Yabanci Ögrenciler Horon Oynayarak Eglendi

Yabanci Ögrenciler Horon Oynayarak Eglendi

Rize’de 18 Aralik Uluslararasi Göçmenler Günü dolayisiyla Il Göç Idaresi Müdürlügü tarafindan düzenlenen programla yabanci ögrenciler horon oynayarak eglendi.

18 Aralik Uluslararasi Göçmenler Günü’nde Rize Il Göç Idaresi Müdürlügü tarafindan çesitli etkinlikler düzenyendi. Il Göç Idaresi Müdürlügü tarafindan Recep Tayyip Erdogan Üniversitesinde ögrenim gören uluslararasi ögrencilerle birlikte “Uluslararasi Ögrencilerden Rize’ye Maniler” isimli video çekildi. Çekilen videoyu Rize Çay Çarsisi’ndaki bir restoranda ögrenciler bir araya gelerek izledi. Kahvalti programinin ardindan uluslararasi ögrencilerin tulum esliginde horon oynamasi renkli görüntüler olusturdu.

Rize Vali Yardimcisi Gülhani Ozan Sari, "Bugün 18 Aralik Dünya Göçmenler Günü. Göç insan oglu var oldugundan beri ortada olan bir vaka. Tarihsel seyri içinde toplumlar yüzyillar içerisinde farkli dönemlerde mekan degisikliklerine ihtiyaç hissetmisler. Yapilan program çok keyifliydi. Üniversitedeki çocuklarimiz kendi dogasi içerisinde, kendi kampüsü içerisinde çok keyifli isler yapmislar. Biraz da tabii Rize insani kendine has espritüel kisiligini, sahsina münhasir özellikleri onlara da sirayet etmis. Inanilmaz, küçük esprilerle keyif kattilar güne. Yapilan video da çokta güzel olmus. Dogrusu programla beraber çok eglendik. Zannediyorum izleyenlerin kendileri de eglendiler" dedi.



"Yapilan programla da Türklerle kaynasmis oluyoruz"

Yapilan programlarla hem yabancilarla hem de Türklerle kaynastiklarini söyleyen Mohammad Abil Firjatullah, "Bence gayet iyi bir programdi. Bu gibi programlari çok severim, çünkü bu tür programlarla kendimizi daha iyi taniyabiliriz. Hem yabanci olarak burada görmedigim insanlar da var. Yapilan programla da Türklerle kaynasmis oluyoruz. Hepimiz birlik olduk. Bir sürü insan bana çok sasiriyor. Ben Rize’de okuyorum deyince, ’Neden Rize’de okuyorsun?’ diyorlar. Bende diyorum ki ’Rize küçük ve sevimli bir sehir. Benim kaldigim yer çok sakin ve güzel bir yer. Dogasi yem yesil, insanlari çok misafirperverler.’ Rize’nin yemekleri benim için biraz sikinti oluyor ama Laz böregini çok severim. Herkes Rize’yi çok küçük bir sehir saniyor ama büyük ve her seyini kesfedemiyorsun" seklinde konustu.



"Nereye gidersem gideyim Rize hep evim gibi olacak"

Rize insaninin öfkeli olmasina ragmen çok misafirperver oldugunu ifade eden Adulai Amin, "Bu tarz program yapmalari çok güzel, çünkü burada yabanci olarak yasadigin zaman çok fazla yabanci olmasina ragmen birbirimizi tanimiyoruz. Bu tarz programlar oldugu zaman bir araya gelerek kaynasabiliyoruz. Ben sahsen horon oynamayi çok seviyorum. Nereye gidersem gideyim horon sevdigim danslardan biri olacak. Bu tarz programlarda horon oynamak birlik olmayi güçlendiriyor. Horon oynayarak birbirimizi severek ve heyecanla oynadigimiz için her seyi güzellestiriyor. Ben sahsen Rizespor’u çok severim. Göç Idaresi bana video imkanini sundugu zaman hemen kabul ettim. Benim için de güzel oldu. Ben her zaman Rize’yi çok sevdim. Insanlari öfkeli olsa da çok misafirperverler. Nereye gidersem gideyim Rize hep evim gibi olacak. Ben kemençeyi degil de tulumu çok severim. Ben tulumcuyumdur" ifadelerini kullandi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile