Yabanci Ögrenciler Osmanli'yi Yerinde Hissetti

Yabanci Ögrenciler Osmanli'yi Yerinde Hissetti

Bilecik’e Sudan, Misir, Kirgizistan, Özbekistan, Fil Disi Sahilleri, Senegal, Suriye, Karabag, Gabon gibi birçok ülkeden gelerek Seyh Edebali Üniversitesinde ögrenim gören ögrenciler ’Kayi’ kostüm giyip Kayi Alpi oldu.

Kültür ve Turizm Bakanligi tarafindan Turizm Haftasi kutlamalari çerçevesinde; Sudan, Misir, Kirgizistan, Özbekistan, Fil Disi Sahilleri, Senegal, Suriye, Karabag, Gabon gibi birçok ülkeden gelerek Bilecik Seyh Edebali Üniversitesinde ögrenim gören ögrenciler Bilecik geleninde tarihi ve turistik yerleri gezdiler. Ilk olarak Yasayan Sehir Müzesi, Belediye Binasi (Tarihi Rüstiye Mektebi), Tarihi Saat Kulesi, Edebali Türbesi, Osmanli Padisahlari Tarih Seridi, 3D Sinevizyon Gösterisi, Orhan Gazi Camii, Belekoma Kalesi’ni, Sögüt’te; Ertugrul Gazi Türbesi, Alp Nöbet Degisimi, Hamidiye Külliyesi, Kaymakam Çesmesi, Çelebi Mehmet Cami, Kuyulu Mescit, Alp Kostümü Tasarim Atölyesi, Pazaryeri’nde; Küçük Elmali Tabiat Parki, Kinik Çömlek Atölyesini gezdiler.

Gezi esnasinda Osmanli Devletinin kuruldugu topraklar Sögüt’te kaymakamligi tarafindan Geleneksel Sögüt Yörük Pilavi, Pazaryeri Ilçesinde ise Pazaryeri Belediye Baskanligi tarafindan Pazaryeri’nin meshur; balli badem, tahin dondurmalari ikram edildi.

’Kayi’ kostüm giyip Kayi Alpi ve Kayi Hatunu oldu

Sögüt’te Han Sanat Kostüm Atölyesinde yabanci ögrenciler Dirilis Ertugrul ve Kurulus Osman dizilerinde kullanilan kostümleri giyme sansi buldular. Sudan, Misir, Kirgizistan, Özbekistan, Fil Disi Sahilleri, Senegal, Suriye, Karabag, Gabon gibi birçok ülkeden gelen bay bayan ögrenciler bu kostümleri giyerek, Kayi Alpi ve Kayi Hatunu oldular.

Ardindan heyet Osmaneli ilçesinde; Tarihi Osmaneli Evleri, Aya Yorgi Kilisesi, Rüstem Pasa Camii, Osmaneli El Sanatlari / Hediyelik Esya Satis Alanlarini gezerek turu tamamladi.

Mutluluklari gözlerinden okunan ve her ani yasayarak tadarak gezerek görme imkani bulan ögrenciler mutluluklarini bildirerek, emegi geçen herkese tesekkür ettiler.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile