Yabanci Ögrenciler Sivas'ta Bayramlasti

Yabanci Ögrenciler Sivas'ta Bayramlasti

Üniversite ögrenimi için Sivas’a gelen Afrika uyruklu ögrenciler Sivas Vakiflar Bölge Müdürlügü’nün düzenledigi etkinlikte hem toplu olarak bayramlasti hem de Türkiye ve Sudan mutfagina özgü lezzetleri tatti.

Sivas Vakiflar Bölge Müdürlügü, ‘Kurban Paylasmaktir’ sloganiyla örnek bir etkinlige imza atti. Sivas’ta yasayan Afrika uyruklu ögrencileri bir araya getiren Vakiflar Bölge Müdürlügü, ögrencilere yemek ikraminda bulundu. Sudan’in yöresel lezzetlerinin de yapildigi etkinlikte ögrenciler bayramlasti. Etkinlige yaklasik 200 yabanci uyruklu ögrenci katildi.

Etkinlik ile ilgili bilgiler veren Sivas Vakiflar Bölge Müdürü Cemal Karaca, “Biz Vakif çalisanlarinin ve Vakifa gönül verenlerin en hazli günlerinden birindeyiz. Sudanli birkaç ögrencimiz bize müracaat ettiler. ‘Ailelerimize gidemiyoruz, Kurban Bayrami’ni da burada geçirecegiz. Bu hususta bize yardimci olur musunuz?’ dediler. Bizler de tabi dedik. Böylece ailelerine gidemeyen, onlarla bu hazzi yasayamayan evlatlarimiza bu ortami hazirladik. Ecdadimizdan aldigimiz bayragi tasiyoruz. Biz ayni ecdadin çocuklari olarak burada bayramlasmayi paylasiyoruz. Bayramin ikinci gününde bu yavrularimiz birbirleri ile bulustular, bayramlastilar” ifadelerini kullandi.

“Aile olmayi tercih ettik”

Evlerinden uzak kalan arkadaslari için bir etkinlik düzenlediklerini ifade eden Sivas Sudanli ögrenciler Toplulugu Baskani Fadi Alameldin Abdalla Eltahir, “Sivas’ta okuma firsati sunan Türkiye Cumhuriyeti Devletine tesekkür etmek istiyorum. Türkiye’ye ayak bastigimiz andan itibaren Allah razi olsun Vakiflar Bölge Müdürlügümüz bize yardimci oldu. Arkadaslarimiz bayramda ailelerinden uzak olunca biz aile olmayi tercih ettik. Türk yemeklerine benzer Sudan yemekleri yaptik. Sudan baharatlari getirdik, arkadaslar da yardimci oldular. Türk yemekleri ve Sudan yemeklerini karistirdik. Ortaya güzel bir sey çikti. Bu etkinlikten dolayi çok mutluyuz” seklinde konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile