Yabanci Ögretim Görevlilerinden Liseli Ögrencilere Ingilizce Dersi

Yabanci Ögretim Görevlilerinden Liseli Ögrencilere Ingilizce Dersi

Bursa Uludag Üniversitesi (BUÜ) ile BTSO Ali Osman Sönmez Sosyal Bilimler Lisesi’ne Yabanci Diller Yüksekokulu tarafindan lisedeki hazirlik sinifi ögrencilerine “Yabanci uyruklu egitmenler ile etkilesim ve iletisim” konulu egitim düzenlendi.

2023-24 Bahar yariyilinda ikinci defa yürütülen egitim çerçevesinde BUÜ YDYO’da görev yapan Ingiltere, Amerika, Fas ve Ukrayna uyruklu ögretim görevlileri BTSO Ali Osman Sönmez Sosyal Bilimler Lisesi hazirlik sinifi ögrencileriyle bir araya geldi. Düzenlenen programin degerlendirilmesi amaciyla Yüksekokul Müdürü Prof. Dr. Ismail Güler ve müdür yardimcilari BTSO Ali Osman Sönmez Sosyal Bilimler Lisesi yöneticileriyle bulustu.

Güler: "Lise yabanci dil hazirlik sinifi kayip yil degildir"

BUÜ YDYO Müdürü Prof. Dr. Ismail Güler, Bursa’nin markasi ve tecrübeli üniversitesi olarak toplumun farkli kesimlerinden gelen talepleri karsilamaya çalistiklarini belirti. Bu çerçevede imzalanprotokolle Bursa’da Ingilizce hazirlik sinifi sunan üç liseden biri olan BTSO Ali Osman Sönmez Sosyal Bilimler Lisesine akademik destek verdiklerine isaret eden Prof. Dr. Ismail Güler, “Sevgili gençler, sakin bu yilinizi kayip bir yil olarak algilamayin. Çünkü üniversitelerde yüzde 30 veya yüzde 100 Ingilizce egitim veren birçok lisans programi var ve bu programlarinda yabanci dil hazirlik siniflari var. Burada alacaginiz yabanci dil egitimi ile bu yili siz üniversiteye baslayinca geri kazanacaksiniz. Ya da daha üst bir düzeye devam ederek lisans egitiminize dil sorununu çözmüs bireyler olarak baslayacaksiniz” seklinde konustu.

Okul Müdürü Kartal’dan tesekkür

BTSO Ali Osman Sönmez Sosyal Bilimler Lisesi Müdürü Bilal Yasar Kartal ise BUÜ YDYO’nun kendilerine verdigi destekten dolayi büyük bir memnuniyet duyduklarini ifade etti.

Ögrencilerden gelen geri bildirimlerin çok olumlu oldugunu belirten Okul Müdürü Bilal Yasar Kartal, "BUÜ YDYO’na ve egitimde görev alan yabanci uyruklu ögretim görevlilerine verdikleri desteklerden dolayi sükranlarimizi sunariz. Ögrencilerimizin yabanci dil hazirlik egitimini bu sayede daha motive edici ve verimli bir hala getirdigimize inaniyorum” dedi.

Ögrenciler memnun

Bu egitim programindan çok memnun olduklarini ve devam etmesini arzuladiklarini belirten ögrenciler ise, “Kendi sinif ögretmenimiz ile yakin bir bag kurdugumuz ve rahat oldugumuz için yabanci dil düzeyimizi net olarak fark edemiyorduk. Ama yabanci uyruklu ögretim görevlileri ile konusabildigimizi gördük ve bu bizi çok memnun etti. Bu egitimlerden çok faydalaniyoruz ve dil ögrenmeye karsi olanmotivasyonumuz yükseldi” diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile