Yabanci Uyruklu Kadin Insan Ticaretinden Tutuklandi

Yabanci Uyruklu Kadin Insan Ticaretinden Tutuklandi

Samsun’da polis ekipleri tarafindan yabanci uyruklu kadinlari zorla çalistirip fuhsa sürükleyenlere yönelik yapilan operasyonda Kirgiz uyruklu kadin ile birlikte 3 kisi yakalandi. Adliyeye sevk edilen yabanci uyruklu kadin tutuklanirken, 2 sahis serbest birakildi.

Edinilen bilgiye göre, Samsun Emniyet Müdürlügü Göçmen Kaçakçiligiyla Mücadele ve Hudut Kapilari Sube Müdürlügü ekipleri, alinan istihbari bilgiler dogrultusunda yaptiklari çalisma sonucu Kirgiz uyruklu M.A. adli kadinin, Özbekistan ve Azerbaycan’dan yasal yollardan kadin getirdigi, Türkiye’de kalis süresi dolan kadinlari hasta bakicilik isinde çalistirdigi, bu kadinlardan komisyon adi altinda para aldigi ve yine söz konusu kadinlara fuhus yaptirdigini tespit etti. Göçmen polisi, H.G. adli sahsin M.A. adli kadinin getirdigi kadinlara fuhus yaptirdigini ve E.Y. adli sahsin da M.A. ile birlikte kadinlari zorla çalistirdigini ortaya çikardi.

Polis yaptigi operasyon sonucu Kirgiz uyruklu M.A. ile Türk vatandasi E.Y. ve H.G.’yi yakalayarak gözaltina aldi. Polisin operasyonunda 6 kadin kurtarildi. Kurtarilan 6 magdur kadinin da sinir disi edilmesi için çalisma baslatildi.

Samsun Emniyet Müdürlügü Göçmen Kaçakçiligiyla Mücadele ve Hudut Kapilari Sube Müdürlügünde sorgulari tamamlanan M.A. adli kadin ile E.Y. ve H.G. bugün Samsun Adliyesine sevk edildi. E.Y. ve H.G. savciya ifade verdikten sonra serbest birakilirken, nöbetçi mahkemeye ifade veren M.A. adli kadin mahkemece "insan ticareti" suçundan tutuklanarak Samsun T Tipi Kapali Cezaevine gönderildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile