Yagis Olmadi, Yamula Baraji'nda Sular Çekildi

Yagis Olmadi, Yamula Baraji'nda Sular Çekildi

Bu yil beklenen yagislarin olmamasindan barajlar da etkilenirken, Kayseri’de de Yamula Baraji’nda su seviyesinde düsüs yasandi.

Kis aylarina gelinmesine ragmen yeterli yagislarin gelmemesi, tarim ve kamis arazileri gibi alanlari olumsuz etkilerken, barajlar da yagissiz havadan dolayi istenilen su seviyelerine ulasamadi. Kayseri’nin Kocasinan ilçesinde bulunan Yamula Baraji’nda yagislarin gelmemesi ile birlikte su seviyesi düstü. Sularin çekildigi yerlerde bulunan izler gözle görünür hale gelirken, suyun çekildigi alanlarda ise yollar, ve altinda kalan ev kalintilari da ortaya çikti.

24 yildir Yamula Baraji kenarinda bulunan Tashan Mahallesi’nde yasayan 69 yasindaki Abdullah Özdemir, “Ben Tashan Mahallesi dogumluyum. Daha sonrasinda burada degildim ama 2000 yilindan beri burada yasiyorum. Geçen sene su bulundugumuz yere kadar çikmisti. Sonrasinda da yagislar olmadigindan dolayi buradan hemen hemen 50 metre kadar asagiya çekilmisti. Su anda yine seviye düsüyordu küçük yagislarla biraz dolmaya basladi ama yine de barajdaki su seviyesi düsük. Yagislar olmuyor hiç. Geçen sene üzerinde durdugumuz yol kapaliydi sudan dolayi. Buraya kadar su vardi ama simdi çekildi su yok maalesef gelmiyor buralara kadar. Bu sene hiç düzgün yagis görmedik. Yagis olmayinca da hiçbir sey yapilmiyor. Karsida baglar var, oraya geçilmiyordu sudan dolayi kapaliydi. Diger taraftan dolanip geçmek gerekiyordu ama su çekilince oranin da yollari açildi. Su yavas yavas gelecek yine ama geri oralari kapatacak kadar gelir mi bilmiyorum” ifadelerini kullandi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile