Yagistan Etkilenen Aydin Kadin Dogum Ve Çocuk Hastaliklari Hastanesi'nde Çalismalar Sürüyor

Yagistan Etkilenen Aydin Kadin Dogum Ve Çocuk Hastaliklari Hastanesi'nde Çalismalar Sürüyor

Aydin’da etkili olan saganak yagis nedeniyle su basan Aydin Kadin Dogum ve Çocuk Hastaliklari Hastanesi’nde çalismalar araliksiz olarak sürerken, Aydin Il Saglik Müdürü Dr. Osman Açikgöz, "En kisa sürede hastanemizde hayat normale dönecek" dedi.

Aydin genelinde dün ögle saatlerinde etkili olan saganak yagis nedeniyle birçok sokak ve caddeler adeta göle dönerken, Aydin Kadin Dogum ve Çocuk Hastaliklari Hastanesi’ni de su basti. Hastanenin zemin katinda bulunan Acil Servis önü yagmur sulari ile kaplandi. Yasanan su baskininin ardindan hastanede su tahliye çalismalari gerçeklestirilirken, su basmasi sonucu elektrik panosunun da zarar gördügü tespit edildi. Elektrik hattinin zarar görmesi ve yangin ihtimali sebebiyle hastanede gerekli önlemler alindi. Hastanenin riskli bölgelerinde bulunan hastalar ambulanslarla çevredeki diger hastanelere sevk edildi.

Hastanedeki çalismalar araliksiz sürüyor

Yasanan su baskininin ardindan hastanede hayatin normale dönmesi için hummali bir çalisma baslatildi. Çalismalar neticesinde hastanede zarar gören alanlarda personeller araliksiz olarak çalismalarini sürdürürken, Aydin Il Saglik Müdürü Dr. Osman Açikgöz de hastaneye gelerek çalismalari koordine etti.

Aydin Kadin Dogum ve Çocuk Hastaliklari Hastanesi’ndeki çalismalar hakkinda bilgi veren Aydin Il Saglik Müdürü Dr. Osman Açikgöz, "Dün bilindigi gibi ilimiz genelinde yogun bir yagis vardi. Yagis nedeniyle hastanemizde de su baskini olayi meydana geldi. Arkadaslarimiz duruma ivedilikle müdahale ederken, önceligimiz hastalarimizin ve çalisanlarimizin güvenligi oldu. Su baskini dolayisiyla hastanemizdeki elektrik panolari ve çesitli alanlar zarar gördü. Bu nedenle hastanemizdeki riskli gördügümüz hastalari ambulansla çevredeki diger hastanelere sevk ettik. Sevklerin ardindan hastanemizde çalismaya hiz kazandirarak yeniden hizmet verebilmek için çalismalari araliksiz olarak sürdürdük. Elektrikli cihazlarin teknik servisleri de hastanemizde bulunuyor. Onlar da kendilerini ilgilendiren konularda gerekli hazirligi yaparak çalismalarini gerçeklestiriyorlar. En kisa sürede hastanemizi eski haline getirecegiz. Aydin Valimiz Hüseyin Aksoy da tüm bu süreci yakindan takip ediyor. Kurumlara ve çalisma arkadaslarimiza gösterdikleri özverili çalismalarindan dolayi tesekkür ediyorum" dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile