Yağlıdere'de '7-19 Yaş Aile Eğitimi Proğramı' Sona Erdi

Yağlıdere Kaymakamlığınca düzenlenen "'7-19 Yaş Aile Eğitim Programı'na" katılan velilere belgeleri törenle verildi.

Kaymakam Osman Aydoğan, Merkez Ortaokulu'ndaki öğrencilerin velilerine yönelik gerçekleşen eğitimin belge töreninde yaptığı konuşmada, aile eğitiminin iki altın hususu bulunduğunu söyledi.

Birinci hususun, 7-19 yaş grubundaki çocuğun gelişiminde önemli bir dönem olan ergenlik dönemine hitap etmesi olduğunu belirten Aydoğan, şöyle devam etti:
"İkinci önemli husus ise çocukları gerçekten öğretmenlerimizden sonra her şeyi ile yetiştiren annelere hitap etmesidir. Burada annelerin bu programa katılması tarlalarda işlerinden, evdeki işlerinden akşam yapacağı yemekten fedakarlık yaparak yaptığı eğitim önemlidir. Bunu erkekler arasında yapmaya kalksak başaramazdık. Öğretmenlerden sonra çocuklara en büyük destek olacak annelerdir"
Rehber öğretmen Gül Sabah Kısa ise bir insanın dünyada sahip olabileceği en değerli varlığın çocuk olduğunu vurgulayarak, "Tüm anne-babaların çabası ve endişesi çocuklarını en iyi şekilde yetiştirmektir. Bunu yaparken de desteğe, onlara yol gösterecek bilgiye ihtiyaç duyarlar. 7-19 yaş eğitim programı ailelerin var olan bilgi ve becerilerini geliştirerek daha sağlıklı çocuklar yetiştirmelerini destekler" dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile