Yaglidere'de 'Muhtarlar Günü' Kutlandi

Giresun'un Yaglidere ilçesinde "19 Ekim Muhtarlar Günü" dolayisiyla tören düzenlendi.

Hükümet Konagi önünde gerçeklestirilen törende, Muhtarlar Dernegi Baskani Halil Erol, Ortaköy Muhtari Muhammet Karadere, Sinanli Köyü Muhtari Orhan Oral tarafindan Atatürk Anitina çelenk sunuldu.

Burada muhtarlar adina konusan Erol, muhtarlik müessesesinin kültürün ve toplumsal hayatin önemli yapi taslarindan oldugunu ifade ederek, muhtarligin yerel demokrasinin en eski örnegini temsil eden, devletin her noktasindaki kurumsal temsilcisi oldugu söyledi.

Törenin ardindan muhtarlar onuruna yemk verildi. Buradaki programda konusan Yaglidere Kaymakami Kübra Kaplan, ilçeye bagli mahalle ve köylerde görev yapan muhtarlarin kendileri için degerli oldugunu belirterek, "Görev sürem içerisinde bütün muhtarlarimizla iletisim halinde olacagiz. Muhtarlik müessesi tarihimizde çok önemli bir yere sahip. Bütün muhtarlarimizin gününü tebrik ediyorum. Umarim çok daha güzel konularda bir arada oluruz." dedi.

Programa Yaglidere Belediye Baskan Vekili Recep Aydin, Emniyet Amiri Ahmet Ali Bulut, Ilçe Jandarma Karakol Komutani Ümit Avci, kurum müdürleri, siyasi parti temsilcileri ile mahalle ve köy muhtarlari katildi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile