E-dergi için yapilan çalismalarda ögretmen ve ögrenciler birlikte rol aldi. Yaklasik 2 ayda hazirlanan dergide okul ve ögrenci çalismalarina yer verildi.
Ayrica ögrenciler tarafindan ilçe yöneticileriyle yapilan röportajlar da dergide yer buldu.
Derginin elektronik ortamda hazirlanmasiyla baski masraflarindan tasarruf saglanmasinin yaninda, daha fazla kisiye ulasmasi da mümkün kilindi. Ögrencilere teknolojinin kullanima iliskin bir örnek sunan e-dergi okulu etkinliklerinin duyurulmasi için de bir araç oldu.
Erdogan Cebeci Ilkokulu Müdür Yardimcisi Fatma Agirel, “Önceki yillarda ‘Minik Kalpler’ adli bir matbu olarak basilmisti. Bunun devamini getirmek istiyorduk. Ancak daha çok kisiye ulasabilmesi adina bunu e-dergi seklinde çikarmayi planladik. Dergimizin içeriginde okulumuzun egitim anlayisi, bölümleri, ögrencilere yaklasimimiz var. Sinif içi etkinliklerimiz var. Okula gelen ziyaretçilerimiz var. Ögrencilerimizle birlikte kaymakamimiz, belediye baskanimiz ve ilçe milli egitim müdürümüzü ziyaret ettik. Ögrencilerimiz röportaj sorulari hazirladi. Ögrencilerimiz ögretmenleriyle birlikte röportaj nasil yapilir, nasil sorular sorulmali öncesinde bununla ilgili çalisma yaptilar. Gittigimiz zamanda röportajlarini gerçeklestirdiler. Ögrencilerimizin kendi yaptiklari ürünü ortaya çikarmalarini istedik. Yani bu içerikte çocuklarin etkinlikleri var. Bunu ailelerine, akrabalarina ulasabilen herkese duyurmalari noktasinda bir öncülük yapmak istedik. Çocuklarimiza özgüven olarak bir geri dönütü olacagini düsünüyoruz. Ayrica okulumuz çalismalarinin da daha fazla duyurulmasini saglayacaktir” dedi.
Müdür Yardimcisi Agirel, Okul Müdürü Mesut Önay, ilçe yöneticileri, dergide görev alan ögretmen ve ögrencilere desteklerinden ötürü tesekkür etti.
Yakakent'te Erdogan Cebeci Ilkokulu E-Dergi Çalismasiyla Örnek Oldu
dergi çikararak örnek bir çalismaya imza atti.