Yakaköy Mezbahasi Yenilendi

Yakaköy Mezbahasi Yenilendi

İçel Büyüksehir Belediyesi Tarimsal ve Veteriner Hizmetleri Dairesi Mezbahaneler Sube Müdürlügü bünyesinde İçellilere hizmet sunan Yakaköy Mezbahasi, yapilan yenileme çalismasi sonrasinda modern bir yapiya kavustu.

Yenileme sisteminin yapildigi mezbahada kesim isleminin yapildigi tüm zemin epoksi ile kaplanirken, tüm duvarlar boyandi. Ayrica büyük ve küçükbas hayvanlarin muhafaza edildigi padoklarin da yenilendigi mezbaha, bölgede örnek gösterilecek bir yapi haline geldi. Mezbahanin yenilenmesinin ardindan tüm ilçelerde etiketleme sistemi baslatildi. Büyüksehre ait tüm mezbahalarda, kesim islemlerinin ardindan etlere, üzerinde sahibinin adi, son kesim tarihi, son tüketim tarihi, etin protein ve yag degeri gibi bilgilerin yer aldigi etiketler yapistirilacak.

Tüm ilçelerdeki mezbahane personeline egitim verildi

Yakaköy Mezbahasinda yenileme çalismalarinin sürdügü dönemde Büyüksehir Belediyesine ait mezbahalarin bulundugu 7 ilçedeki personele ISO 22000 Gida Hijyeni Yönetmeligi kapsaminda egitimler verildi.

Egitimleri basariyla tamamlayan personele sertifikalari teslim edildi. Kurban Bayrami’nin hemen ardindan yenileme çalismalarina basladiklarini söyleyen İçel Büyüksehir Belediyesi Yakaköy Mezbahasi görevlisi veteriner hekim Saban Kalkan, yenilemede en önemli çalismanin zemin kaplamasi oldugunu vurguladi. Kesimhane zemininin tamaminin epoksi ile kaplandigini dile getiren Kalkan, “Duvarlar boyandi. Padoklar yenilendi, temizlendi. Kirik, çikik, döküntülerimizin hepsini tamir ettirdik. Su anda tam istenilen seviyeye denk getirdik” dedi.

Çalismalarin modern sekilde yapildigini da belirten Kalkan, “Su an bu bölgede örnek gösterilebilecek kesimhane haline geldik” ifadelerin kullandi.

Tadilat süresince kent genelindeki mezbahalarda görev yapan tüm personele ISO 22000 Gida Hijyeni Yönetmeligi kapsaminda egitim verdikleri bilgisini paylasan Kalkan, “Yüz yüze egitim yaptik ve sertifikalarini almalarini sagladik. Tabi bu arada da HACCP ile ilgili istenen tüm belgeler, gida yönetmeligine uygun bir sekilde tamamlandi” diye konustu.

Büyüksehir Belediyesine ait tüm mezbahalarda yeni uygulamaya konulan etiket sistemi hakkinda da bilgi veren Kalkan, “Yaptigimiz en önemli çalismalardan biri etiketleme sistemidir. Etiketleme sistemi su anda üreticiden tüketiciye kadar, hayvanin bize geldikten sonra çikisi; hayvan sahibi, gidasi, protein orani, yag orani hepsi ölçülerek etiketleniyor ve tüketiciye sunulmak üzere yollaniyor. Insanlar böylelikle yedigi etin menseini bilecekler, süresini bilecekler, hangi gün kesildigi, kimin mali oldugu, hangi yemle beslendigine dair tüm bilgileri içeriyor. İçel Büyüksehir de kesilen tüm etleri vatandaslarimiz güvenle yiyebilirler" seklinde konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile