Yakınoğlu ve Albayrak'tan Suşehri Timur Karabal Myo'ya Ziyaret

SİVAS - Akıncılar Kaymakamı Mehmet Fatih Yakınoğlu ve Belediye Başkanı Mevlüt Albayrak, Suşehri Timur Karabal Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Vehbi Ünal'ı ziyaret etti.

Kaymakam Yakınoğlu, Cumhuriyet Üniversitesine bağlı Suşehri Timur Karabal MYO bünyesinde bir bölümün Akıncılar ilçesinde açılmasını çok istediklerini belirterek, "Bu talebe, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı tarafından onay verilmedi. Bu nedenle bizler de Suşehri Timur Karabal Meslek Yüksekokulu bünyesinde bir bölümün ilçemize açılması amacıyla okul müdürümüzü ziyaret ederek destek istedik" diye konuştu.

Akıncılar Belediye Başkanı Albayrak ise bölgede inşaat teknikerliği alanında eğitim veren bölüm olmadığını, bu bölümün hem Suşehri'ne hem Akıncılar'a hem de bölgedeki diğer ilçelere fayda sağlayacağını söyledi.

Albayrak, bölümün ilçelerinde açılmasına onay verilmesi halinde belediye binasını okula tahsis edeceklerini belirtti.

Suşehri MYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. Vehbi Ünal da "Akıncılar halkının taleplerini Cumhuriyet Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Faruk Kocacık'a ileteceğiz. Tabii ki bu konuda benim karar verme yetkim yoktur. İnşallah oraya da bir bölüm açarız" dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile