Yakit Aldigi Istasyonda Para Dolu Cüzdani Araç Üzerinde Birakip Yoluna Devam Etti

Yakit Aldigi Istasyonda Para Dolu Cüzdani Araç Üzerinde Birakip Yoluna Devam Etti

Antalya’da yakit aldigi akaryakit istasyonunda para ödemek için çikardigi cüzdanini aracin üstünde unutup yoluna devam eden sürücünün yolda düsen cüzdanindan uçusan paralar bir vatandas tarafindan bulunup jandarmaya teslim edildi. Paralar cüzdandaki kimlik bilgilerinden ulasilan sahibine tutanakla teslim edildi. Dalgin sürücünün cüzdanini aracin üzerine birakip yoluna devam ettigi anlar ise güvenlik kameralari tarafindan kaydedildi.



Cüzdani aracin üzerine biraktigini unuttu

Ilginç olay, Manavgat ilçesinde yasandi. Akaryakit almak için istasyona giren Ahmet Ali Ünal isimli sürücü, yakit aldiktan sonra parasini ödemek için aracin kapisini açip cüzdanini aldi. Sonra karar degistirip cüzdani araç üzerinde birakarak telefon kilifinda bulunan parayla ödemeyi yapan Ünal, cüzdani araç üzerinde unutup yoluna devam etti. Ünal’in cüzdani araç üzerine birakmasi ve direksiyona geçip istasyondan ayrildigi anlar güvenlik kameralari tarafindan kaydedildi.

Ünal’in istasyondan ayrilmasindan dakikalar sonra ise otomobiliyle Alanya istikametinden Manavgat istikametine seyir halindeki Yusuf Çamlipinar, Alara köprüsünü 2 kilometre geçtikten sonra yolda paralar uçustugunu görünce aracini yolun sagina park etti. Yol kenarinda bulunan akaryakit istasyonu çalisanlariyla birlikte yola saçilan paralari toplayan Çamlipinar, parçalanmis bir cüzdan, kimlik, ehliyet, kredi kartlari ve bazi evraklar buldu. Paralari toplayan akaryakit istasyonu çalisanlari da paralari Çamlipinar’a teslim etti. Para ve kartlari alan Yusuf Çamlipinar, yolu üzerinde bulunan Manavgat Ilçe Jandarma Komutanligi Merkez Karakoluna gelerek konuyu anlatti. Cüzdandaki 4 bin 310 TL ile birlikte bulunan kimlikten yola çikan jandarma, kisa sürede paralarin sahibine ulasti. Paralarin sahibi oldugu belirlenen Ahmet Ali Ünal, jandarmaya gelirken, paralar ve evraklar hazirlanan tutanakla sahibine teslim edildi.

Paralarina ve evraklarina kavusan Ahmet Ali Ünal, paralarini bulup teslim eden Yusuf Çamlipinar’a tesekkür etti. Son olarak Alara köprüsü yakinlarinda yakit aldigini, cüzdani burada düsürmüs olabilecegini söyledi.



"Yolda paralar uçusuyordu"

Alanya’dan Manavgat’a gelirken Çenger mevkii yakinlarinda yolda paralarin uçustugunu gördügünü belirten Çamlipinar, “Paralarin uçustugu yeri geçip geri geri geldim. Aracimdan indigimde paralari toplayan akaryakit istasyonu görevlileri paralarin benim oldugunu zannederek cüzdani, kartlari ve topladiklari paralari bana verdi. Kalan paralari da ben topladim. Paralarin sahibini bulmak için jandarmaya geldim. Jandarma ekipleri kimlikten paranin sahibine ulasti ve paralarini 4 bin 310 TL olarak eksiksiz teslim ettim. Allah’a sükür bu paralara ihtiyacimiz yok. Parayi kaybeden arkadasimizin bu paraya acil ihtiyacinin olmasi da beni sevindirdi. Kendisi esi dogum yapacagi için telasliymis ve parayi da dogum için kullanacakmis. Böyle bir olaya vesile olmak beni mutlu etti” dedi.

Paralari ilk gören ve arkadaslariyla birlikte yolda uçusan para ve evraklari toplayan akaryakit istasyonu çalisani da, “Bir anda havada uçusan bir seyler gördüm. Dikkatlice baktigimda para oldugunu fark ettim. Her araç geçisinde paralar havaya uçuyordu. 100 ve 200 lük banknotlar vardi. Ben bin 500 TL dolayinda para topladim. Ayrica cüzdan ve kartlar, kimlikler vardi. Biraz sonra gelen bir araç sürücüsü sanirim sahibiydi topladigimiz paralari teslim ettik” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile