Yakit Tankeri, Istanbul Bogazi Geçisi Sirasinda Arizalandi

Liberya bayrakli Peria isimli yakit tankeri Istanbul Bogazi geçisi sirasinda arizalandi. Bogaz çift yönlü trafige kapatildi.

Rusya’dan Izmir’e giden Liberya bayrakli Peria isimli yakit tankeri, Istanbul Bogazi geçisi sirasinda arizalandi. Yavuz Sultan Selim Köprüsü yakinlarinda demir atan gemiye müdahale etmek için Kiyi Emniyeti Genel Müdürlügü ekipleri harekete geçti. Bogaz geçici olarak çift yönlü gemi trafigine kapatildi. Kiyi Emniyeti Genel Müdürlügü’ne bagli 3 römorkör, tankere müdahale etti. Ekiplerin bölgede çalismasi devam ediyor.

Rumeli Kavagi’nda esnaflik yapan Dogan Arslan "Sabah 8.00 civarinda burada kahvalti yapiyorduk. Arkadas gemi geçerken bir sorun oldugunu hissetti. Bir baktik biraz ilerledi ve komple durdu. Yanina kiyi emniyeti ekipleri geldi. Yakininda birkaç tekne vardi onlari çikardilar. Biz de merakla bekliyoruz" ifadelerini kullandi.

Kiyi Emniyeti Genel Müdürlügü’nden yapilan açiklamada, "Rusya’dan Izmir’e seyir halindeyken Istanbul Bogazi Keçilik Koyu mevkisinde PERIA isimli tankerin demir atmasi nedeniyle; Istanbul Bogazi gemi trafigi, çift yönlü ve geçici olarak askiya alinmistir. Gemiye, Kurulusumuz römorkörleri ve tahlisiye botlari ile müdahale edilmektedir" denildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile