Yaklasik Üç Çeyrek Asirdir O Mahallenin Muhtarligi Batur Ailesinde

Yaklasik Üç Çeyrek Asirdir O Mahallenin Muhtarligi Batur Ailesinde

Trabzon’un Ortahisar ilçesi Yenimahalle muhtarligi 67 yildir Batur ailesinde. Baba Ali Raif Batur 35 yil muhtarlik görevini sürdürüp 1992 yilinda vefat edince oglu Orhan Batur (75) ara seçimle bu görevi devralarak 32 yildir devam ettiriyor. 31 Mart Mahalli Idareler Seçimlerinde muhtarlik seçiminin ardindan tekrar muhtar seçilen Batur, 7 dönem pes pese bu göreve seçilme basarisi gösterdi. Batur, kendisinden sonra da Batur ailesinden birisinin bu görevi sürdürecegini belirtiyor.

Bu kadar uzun süreli muhtarlik görevi yapani hatirlamadigini kaydeden Batur, “75 yasindayim. Babam yaklasik 35 yil muhtarlik yapti yaklasik 35 yildir da ben yaptim ve hala bu görevim devam ediyor. Tekrar seçildim yine hizmetimizi sürdürecegiz. 1957 yilinda Yenimahalle, Kavakmeydan mahallesinden ayrildi o zaman seçim olmadan muhtarligi babama verdiler. 1963 yilinda seçim oldu babam tekrar muhtar oldu. Babam 1992 yilinda vefat edince sonraki ilk seçimde ben muhtar oldum. Yedi dönem muhtar seçildim ve görevimi sürdürüyorum. Artik yaslandim bundan sonra da yine Batur ailesi bu görevi sürdürecek. Bu kadar uzun süreli muhtarlik görevi yapan oldugunu bilmiyorum. Trabzon’un en eskisi benim. Bundan sonra da Yenimahalle’ye hizmetimiz devam edecek Yenimahalle bizim mahallemiz” dedi.



"Muhtarlik gelenegi bize babadan kalma"

Orhan Batur’un agabeyi Kahraman Batur da, babadan kalma gelenegi kardesinin sürdürdügünü belirterek, “Muhtarlik gelenegi bize babadan kalma. En uzun süreli muhtarlik görevini rahmetli babam yapmisti. Bu kadar uzun süreli muhtarlik yapani da hatirlamiyorum. Biz de elimizden geldigi kadar bu mahalleye hizmet etmeye çalisiyoruz. Bundan sonra bu görevi, seçilebilirsek Batur ailesi olarak sürdürecegiz. Babamin bize biraktigi bu görevi yürütmeye çalisiyoruz” diye konustu.



"Tekrar seçildigine mutlu olduk"

Mahalle sakinlerinden Muhammet Gayretli (46) ise, “Bu mahallede dogdum büyüdüm. Orhan agabeyimiz sevdigimiz bir insan. Tekrar seçildigine mutlu olduk. Bu görev kendisine zaten babadan kalma. Bundan sonra da hizmeti layikiyla sürdürecek bundan süphemiz yok. Onun için Orhan abimizi muhtar olarak seçtik, mutluyuz, gururluyuz” ifadelerini kullandi.

Öte yandan bazi mahalle sakinleri tekrar seçilen Batur’u tebrik ederek basari diledi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile