Yakutiye Kaymakamı Yüksel Çelik Yeni Atanan Okul Müdürleriyle Toplantı Yaptı

Yakutiye Kaymakamı Yüksel Çelik Yeni Atanan Okul Müdürleriyle Toplantı Yaptı

Yakutiye Kaymakamı Yüksel Çelik, görevlerine yeni başlayan okul müdürleriyle toplantı yaptı.

Okul Müdürlerine yeni dönemde başarılar dileyen Kaymakam Yüksel Çelik, "Amirlerin mevzuatın zorlamasıyla bu işi yapmanın ötesinde yaptığınız işi sevin ki başarı gelsin. Erzurum ve özelde Yakutiye ilçesindeki eğitimin çıtasını yükseltmek için çalışalım" dedi.
Geçtiğimiz hafta yapılan atamalar sonucu Yakutiye İlçesindeki okullarda yeni dönemde görev yapacak olan müdürler belirlendi. Görevlerine başlayan okul müdürleriyle bugün bir toplantı yapan Yakutiye Kaymakamı Yüksel Çelik, yeni dönem çalışmaları ve eğitimde yapılması gerekenleri bildirdi.
Tatbikat İlköğretim Okulu salonunda İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Kurt ve yeni atanan 20 okul müdürün katıldığı toplantıda konuşan Yakutiye Kaymakamı Yüksel Çelik, "Biliyorsunuz Yakutiye yeni kurulan bir ilçe. İlçemiz 1,5 yıldan beri faaliyetlerini sürdürüyor. İlçemizde yeni bir oluşum başladı. Erzurum eğitimine katkı anlamında sizlerden çok şey bekliyoruz. Erzurum eğitimini bulunduğu seviyenin daha üst basamaklarına çıkması yönünde hepimiz üzerimize düşen görevleri yapacağız. Oldukça gerilerde olan eğitim bu sene yapılan çalışmalarla atak yaptı. Bu yeterli değil, daha üst basamaklara çıkmak için gayretli bir şekilde çalışmalıyız."dedi.
Amirlerin veya mevzuatın zorlamasıyla yapılacak bir işten başarı alınamayacağını ifade eden Kaymakam Yüksel Çelik, "İnsanın kendisini kandırması mümkün değil. Kendimizle barışık olacağız. Yaptığımız işi seveceğiz ki başarı gelsin. Yoksa bir insan işini sevmiyorsa oradan fazla verim beklemek zor olur. Eğitimde çok şeyler yapmamız gerekir her şeyin başı eğitimde düğümleniyor. Erzurum'un en önemli sorunu sıralamasında ilk olarak eğitim geliyor, sonra diğer sorunları sayabiliriz."diye konuştu.
Görevlerine yeni başlayan okul müdürlerine tavsiyelerde de bulunan Kaymakam Yüksel Çelik, makam odasında oturan klasik idareci tipinden olmamalarını istedi. Kaymakam Yüksel Çelik, "Okulunuza hakim olun,hem fiziki anlamda hem de çalışan personeli kısaca okulun her şeyini her sorununu yakından takip edin. Makamda oturmak yerine sürekli gezin, dolaşın. Okulla ilgili her şeyi yakından takip edin.Okulunuzun envanterini doğru çıkarın" dedi.
Okul müdürlerine haklarında yapılacak şikayetlerden de korkmamaları gerektiğini vurgulayan Yüksel Çelik, "Yapılan şikayetler sizin çalışma azminizi kırmasın. Unutmayın ki meyve veren ağaç taşlanır. Sizinle ilgili şikayetler bize ulaşacaktır. Biz yapacağımız inceleme sonunda eğer şikayette bir yanlışlık varsa ilgili hakkında gerekli işlemi de yaparız."diye konuştu.
Okul Müdürlerinden görev yaparken okul-veli ilişkilerine de önem vermelerini isteyen Kaymakam Yüksel Çelik,"Bölgenizde bulunan velileri iyi değerlendirin. Onları okula yönetimine katarak çalışmalar yapın. Okula faydalı olacağına ve çalışacağına inandığınız velileri okul aile birliğine kazandırınız. Onların çalışmalarından faydalanmayı ihmal etmeyiniz. Seçilen okul aile birliği yöneticileriyle de uyumlu bir şekilde çalışınız. Unutmayın kı uyumlu bir çalışma okul eğitimine katkı sağlar. Öğrenci ailelerini ziyaret ediniz. Rehberlik servisini aile diyaloglarını artırmak için teşvik ediniz. Veli toplantılarına önem veriniz. Sosyal ve kültürel faaliyetleri önem veriniz. Okuyan bir okul ve öğrenci profili oluşturunuz."şeklinde konuştu.
Yakutiye ilçesinde eğitim alanında bir önemli konunun ise halk eğitim faaliyetleri olduğuna dikkat çeken Kaymakam Yüksel Çelik, yeni dönemde Halk Eğitim Merkezi'nden yeni projeler beklediğini ifade etti.
Toplantı sonunda Yakutiye Kaymakamı Yüksel Çelik, görevlerine başlayan müdürlerle tek tek tanışarak okullarla ilgili problemleri dinledi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile