Yalın ADSL'yi anlamak zor

Yalın ADSL'yi anlamak zor

BTK'nın yeni ADSL planları kafa karıştırıyor.

BTK, yalın ADSL hizmeti için öyle bir fiyat belirlemesini yaptı ki gülsek mi ağlasak mı karar veremedik!

Önce Yalın ADSL nedir onu kısaca bir açıklayalım ama detaylara geçmeden:

Bu uygulama sayesinde artık sabit hat zorunluluğu kalkarak tüketiciler sadece ADSL hizmeti alma imkanına sahip oluyorlar. Yani telefon istemez sadece ADSL kafi gelir diyen tüketicilerin hatları iptal edilecek ve sadece ADSL hizmeti alabilecekler.

Peki ne karşılığında:

BTK'nın fiyat belirlemesine göre, yalın ADSL'in toptan fiyatı vergisiz 8.13TL olacak. Vergilerin eklenmesi sonrasında 10-11 TL'ye ulaşacak olan bu fiyatın bizlere yansıması ise 13-14TL'yi bulacak.

O kadar trajikomik bir rakam ki bu, telefon hattımızın sabit ücreti daha düşük! Örneğin hesaplı hatta sabit ücret 9.33TL :)

Tabii bu bizim açımızdan oluşan tablo. Yoksa aynı rakama Türk Telekom cephesinden de tepki gelmiş. Tabii ki ters yönden gelen bir tepki bu, Türk Telekom daha yüksek bir fiyat beklentisi içindeydi çünkü. BTK da hal böyleyken iki tarafı da memnun edeyim derken doğal olarak memnuniyetsizliğin odağına yerleşmiş oldu.

Sözün özü yalın ADSL isteyenlerimiz artık hangi operatörün hangi hizmet paketine dahillerse bu 13-14TL'yi de o fiyata ilave edecekler.



Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile