Yalnız Değilsiniz

Yalnız Değilsiniz

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun eşi Dr. Türkegül Kocaoğlu, İzmir Milletvekili Prof. Dr. Hülya Güven ve Eşrefpaşa Hastanesi Başhekimi Dr. Bora İrer, Soma maden faciasında 11 şehit veren Kınık’ın Elmadere köyünde yakınlarını kaybeden aileleri ziyaret etti.


Başsağlığı dileğinde bulundukları acılı ailelerin durumları ile ilgili bilgiler alarak tek tek not eden üçlü heyet, köyün okulunda da incelemelerde bulunarak yapılması gerekenler hakkında öğretmenler ve müdür ile görüş alışverişinde bulundu. Babasını veya yakınlarını kaybeden çocuklarla sıcak sohbetler gerçekleştiren Kocaoğlu ve Güven, daha sonra Köseler köyünde İZELMAN tarafından açılan ana sınıfı ve okulu ziyaret etti.

TBMM’YE TAŞIYACAKLAR
İzmir Milletvekili Prof. Dr Hülya Güven, ailelerin durumları ve ihtiyaçları ile ilgili yaptıkları tespitleri daha net hale getirerek Türkiye Büyük Millet Meclisi gündemine taşıyacaklarını söyleyerek şu bilgileri verdi: “Daha önceki ziyaretlerimiz sırasında kaymakamlık tarafından aile başına bin TL verilen ailelerin de olduğunu tespit etmiştik. Bugün gezdiğimiz ailelere bu yardımın verilmediğini ve böyle bir şeyden haberlerinin olmadığını gördük. Dönünce onları tespit edeceğiz. Onun dışında avukat ihtiyacını tespit ettik. Destek, yardım istiyorlar. Baro ile görüşüp desteğin sağlanması lazım, gerçekten hepsi ne yapılacağını bilmiyorlar. Aradan 20 gün geçmiş olmasına rağmen aylıklar bağlanmadı. Bağlanacak belki ama bir an önce bağlanması lazım. Aileler şu anda sadece yardımseverlerden gelen yardımlarla geçindiklerini söylüyorlar. Sağ olsunlar destekler gelmiş ama asıl sağlanması gereken Kaymakamlığın veya hükümetin vereceği destekler ve aylıklarında bir an önce bağlanması lazım. Biz bunlarla ilgili ne yapabiliriz, Meclis’e hangi konuları taşıyacağız onları netleştireceğiz.”
“ANAOKULUNUN ETKİLERİ ÇOK OLUMLU”
Dr. Türkegül Kocaoğlu da ellerinden gelen desteği sağlamak üzere notlarını aldıklarını belirterek, “Bu bilgileri Byükşehir bürokratlarına aktaracağız. Yapabileceklerimizi yapacağız. Özellikle Başkanımız Aziz Kocaoğlu’nun beni bilgilendirdiği bir konu var; İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ailelere yapacağı 2 bin TL’lik nakdi yardım. O konuda da aileleri bilgilendirdik” dedi.

Büyükşehir Belediyesi tarafından Köseler köyünde anaokulu açılmasına da çok mutlu olduğunu kaydeden Kocaoğlu, “Öğretmenlerimiz, bu çalışmanın ilk günden itibaren çocuklar üzerinde olumlu etki bıraktığını söylüyorlar. Dikkatlerinin biraz dağıldığını belirttiler. Bu da bizi sevindirdi. Acılar paylaşıldıkça azalırmış. Biz de elimizden geldiğince bunu yapmaya çalışıyoruz” diye konuştu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile