Yalnizligini Kitaplara Anlatti, Yilin En Genç Yazari Olarak 3 Ödül Birden Aldi

Yalnizligini Kitaplara Anlatti, Yilin En Genç Yazari Olarak 3 Ödül Birden Aldi

Ordu’nun Ünye ilçesinde yasayan 18 yasindaki lise ögrencisi Umut Karaman, yazdigi kitapla "yilin en iyi genç yazari" ünvaniyla 3 ödül birden aldi.

Ünye Mehmet Refik Güven Anadolu Lisesi 12’nci sinif ögrencisi Umut Karaman, hiç kimseye anlatamadigi yalnizliklarini ve düsüncelerini yazdigi ’Siyah Sayfalar’ adli kitabina aktardi. Kisa sürede çevresinin ve ailesinin destegiyle büyük bir kitle okuyucusuna ulasan Umut Karaman, 2022 Altin Melek, 2023 Kristal Çam ve 2023 Altin Yonca ödüllerinde yilin en iyi genç yazari ve en iyi çikis yapan yazari seçildi. Türkiye’nin bir çok kösesinde yazdigi kitapla okuyuculariyla imza gününde bulusan Umut Karaman, okudugu okulun ise gurur kaynagi oldu. Ailesinin ve arkadaslarinin destegiyle simdilerde yeni bir kitap yazacagini söyleyen Karaman’in hayali ise Türkiye’deki edebiyat dünyasinda birçok yazar ve sairin yaninda olmak istemesi.

“Kitabim bir hayal iken benim için bir hedef oldu”

Türkiye’nin dört bir kösesinde çok büyük bir okuyucu kitlesine ulasarak yazdigi kitabin bir hayalden çok hedef oldugunu ifade eden Karaman, “Ben 2019 yilindan itibaren aktif bir sekilde yazarlik yapiyorum. Yazarlik sürecinde 2022 Altin Melek, 2023 Kristal Çam ve 2023 Altin Yonca ödüllerinde yilin en iyi genç yazari ve en iyi çikis yapan yazari seçildim. Ben aktif olarak yazilarimi paylasiyorum yine diger taraftan ögrencilik hayatimi sürdürüyorum. Ortaokul yillarimda kisa olarak yazilar yazmaya basladim. Daha sonra çevremdeki arkadaslarimin tesvikleriyle daha çok yazmayi sürdürdüm. Beni yazarlik basarimda en çok tetikleyen kisim ise yalnizlik oldu. Çünkü hayatimda yasadiklarimi kimseye anlatamadim veya anlattigimi kimse anlamadi. Burada çok sikinti çektim ve ben de duygularimi sayfalara dökmeye basladim. Yazdiklarim 3 sene boyunca güzel bir okunma aldi. Sadece Ünye’de degil, Türkiye’nin dört bir kösesinde çok büyük bir okuyucu kitlem oldu. Kitabim kisa sürede daha çok okunarak büyük kitleye ulasti" diye konustu.



“Hayalim Türkiye’deki edebiyat dünyasinda birçok yazar ve sairin yaninda olmak”

Hayalinin bir çok sair ve yazarin yaninda olmak istedigini ifade eden Karaman, “Çevremden hiçbir tepki almadigimi gördügümde aslinda ben 2021 yilinda kitabimi yazmayi birakmistim. 2022 yilinda bu kitabima yazmaya basladigimda bu kadar uzun bir serüven beklemiyordum. Yine kitabim için hazirliklarimi sürdürüyorum. Aslinda hayalim Türkiye’deki edebiyat dünyasinda bir çok yazar ve sairin yaninda olmak istiyorum” ifadelerine yer verdi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile