Yalova Barosu'ndan Kadına Şiddet Paneli

Yalova Barosu'ndan Kadına Şiddet Paneli

Yalova Barosu, kadına yönelik şiddet konusunda panel düzenledi.

Yalova Barosu, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla YÜSEM Konferans Salonu'nda "kadına yönelik şiddetin sebepleri ve önleme yolları" konulu bir panel düzenledi.

Panele Psikolog Filiz Esin Boztaş ile Av. Habibe Yılmaz Kayar konuşmacı olarak katıldı.

Yalova Barosu Başkanı Cevdet Bekler, kadına şiddetin ne olursa olsun önlenebileceğine inanmadığını söyledi.

Bekler konuşmasında, "Biz Yalova Barosu olarak tüm sosyal olaylarda toplumu bilinçlendirmeye çalışıyoruz. Şiddetin her türlüsüne karşıyız. Ama kadına yönelik şiddete daha da karşıyız. Çeşitli düzenlemelerle güncellenen kadına şiddetin önlenmesini sağlamayı hedefleyen 6284 sayılı kanun ile devletin bu konuya biraz daha fazla eğildiğini görüyor ve bundan mutluluk duyuyoruz. Ancak ne yaparsak yapalım kadına şiddetin önüne geçemiyoruz. Bundan sonra önleyebileceğimize de inanmıyorum. Bunun sebebi ise devletin yaptırım gücünün ve bu konudaki eğitimin yetersiz oluşudur. Biz kadınlarımızın haklarını bilmeleri ve bu tip bir olaylar karşısında neler yapabileceklerini öğrenmeleri adına 100 soru, 100 cevap adlı bir kitap bastırdık. Bu kitapta kadınların bir şiddet olayına uğramaları durumunda neler yapacaklarını ve nasıl bir yol izleyeceklerini anlattık. Bu kitabı da kadınlarımıza ücretsiz dağıtıyoruz" dedi.

Bekler'in ardından söz alan panelistlerden Avukat Habibe Yılmaz Kayar ise, "Kadına şiddet bir avuç kadına yönelik bir durum olarak algılanmaktadır. Ancak bu herkesin meselesi olmalı ve herkes çözüm üretmek adına çaba harcamalıdır. Kadına şiddeti anlamak için kendimizle yüzleşmeliyiz. Kadına yönelik şiddetin kaldırılması bu toplumun ilerlemesine ön ayak olacak bir meseledir. Kadına şiddet sadece evli ya da boşanmış kadınlara yönelik olarak algılanmamalıdır. Ülkemizde flört aşamasındaki kızlarımıza yönelik şiddet de her geçen gün artmaktadır. Ailelerin bu anlamda kızlarına kapılarını kapamamaları ve onların sorunlarını paylaşmaları da çok önemlidir" diye konuştu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile