Yalova Belediye Baskani Gürel, Göreve Basladi

Yalova Belediye Baskani Gürel, Göreve Basladi

CHP’den Yalova Belediye Baskanligi’na seçilen Mehmet Gürel, düzenlenen devir teslim töreninde görevi devraldi.

Yalova Belediyesi’ne gelerek görevini Baskan Yardimcisi Naim Ardiç’tan devralan Gürel’i, belediyede çok sayida partili ve vatandas karsiladi. Burada konusma yapan Gürel, “Bugün Yalova Belediye Baskanligi’ni resmi olarak devralacagim. Insallah bundan sonra iyi çalismalar yapacagiz. Herkes bilsin ki olabildigince belediyeyi seffaf, çagdas, vizyonel, adil bir sekilde yönetmeye gayret edecegiz. Içiniz bu manada çok rahat olsun. Belediye baskani olarak ben, meclis üyelerim Yalova halkinin emrindeyim. Hepinizin emrindeyiz, görevimiz budur” dedi.

Gürel, idari ve mali açidan denetimler talep edeceklerini bunu yani sira da Yalova Muhasebeciler ve Mali Müsavirler Odasi’nin da denetim yapacagini açikladi.



"Belediyemizin suanda 1,5 milyar borcu var"

Yalova Belediyesi’ndeki mali tablo hakkinda da bilgi veren Gürel, söyle konustu:

“Mali anlamda genel durum sudur, belediyemizin suanda 1,5 milyar borcu var. Seçim sürecinde 1.2 milyar olarak açikladigim borç, ocak, subat, mart aylarinda 1,5 milyari geçmis durumda. Bunun çok detayli halini kamuoyu ile paylasacagim. Belediyemizin, bu 1,5 milyarlik borcun yaklasik 500 milyonluk lirasi ishale hatti çalismasindan gelen, mecburen de bütçede yer alan borç olusturmaktadir. Onu çikarirsak yaklasik 1 milyar lira borç vardir ama onun da ayri bir hikayesi vardir. Çalisip anlatacagim size. Bu burcun 190 milyonu suanda, bu önümüzdeki günlerde artabilir özel piyasaya borçtur.”

Maaslar 71, kasada 40 milyon lira var

Belediyemizin personelinin bu ay maas ve ikramiye giderinin 71 milyon oldugunu belirten Gürel, kasada Iller Bankasi’ndan gelen 38 milyon parayla birlikte 40 milyon liranin bulunduguna dikkati çekerek, "Mevcut maaslar 56-57 milyon civarinda. 14 milyon civarinda da birikmis hem kadrolularin hem sözlesmelilerin bayram yardimi ve ikramiyeleri var. Içiniz rahat olsun. Bu ve buna benzer birçok olumsuzluklari asariz. Hatta bugün de belirli özel firmalarin, hatta farkli isimler olmasina ragmen ayni adreste olup yakin zamanda is yapan bazi firmalarin hemen icra islemlerini baslattigini da gözlemledik. Siyaseten böyle bir süreç yönetimi de var. Bizim iyi niyetimiz bakidir. Yalova Belediyesi’nin borcu Yalova halkinin borcudur. Biz bunlari rahatlikla çözecegiz. Biraz zamana ihtiyaç var. Proje katalogumuzda söyledigimiz her projeyi yapsinlar da göreyim diye açiklama yapti. Her projeyi zaman içinde yapacagiz, rahat olun. Yalova halki bize güvensin. Hiçbir kimsenin yüzünü kara çikarmayacagiz” ifadesini kullandi.

Gürel, belediye çalisanlarla ilgili ise söylentilerin dogru olmadigini kaydetti.

Devir teslim törenine CHP Yalova Milletvekili Tahsin Becan, Il Baskani Erdem Doganci da katildi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile