Yalova Belediye Başkanı Koçal Açıklama Yaptı

Yalova Belediye Başkanı Yakup Koçal, ''makam bisikleti'' siparişi verdiğini, 4 Ekim'den itibaren programlarına uygun olduğu durumlarda belediyeye bisikletle geleceğini söyledi.

Koçal, gazetecilere yaptığı açıklamada, Dünya Sağlıklı Kentler Toplantısı'nın 4-5 Ekim tarihlerinde Yalova'da yapılacağını, aynı anda il merkezinde ''organik ulaşıma'' geçileceğini bildirdi.

Organik ulaşımın büyük bir devrim yaratacağını dile getiren Koçal, şöyle konuştu:

''Büyük devrim olacak. Türkiye ulaşımla ilgili yaptığımız bu işi örnek alacak. Projede temel mantık şu. Araçların ulaşımına çözüm aramıyoruz. İnsanların ulaşımına çözüm arıyoruz. İnsanların ulaşımına çözüm ararken bunun 3 yolu var. Yaya, bisiklet ve toplu taşıma. Yalova bu üçüne de müsait. Yalova'nın bir ucundan diğer ucuna bisikletle en fazla 20 dakikada gidilebilir. Araç istemiyoruz. Kentte 22 bin araç var. Bu araçların yüzde 40-45'ini kent dışındaki açık otoparklara kaydırmayı planlıyoruz.''

Bisiklet yollarının kullanımı için gerekeni yapacaklarını kaydeden Koçal, ''Bazıları, 'bu bisiklet yolları nedir-' diye söyleniyordur. Ben iddia ediyorum, birkaç sene sonra Yalova halkının büyük bir çoğunluğu bisiklet kullanacak ve bu bisiklet yolları yetmeyecek. Trafik sıkıntısının başka çözümü yok'' diye konuştu.

-''Makam bisikleti siparişi verdim''-

Belediye Başkanı Yakup Koçal, kendisi için ''makam bisikleti'' siparişi verdiğini de ifade etti.

Kendisine güzel, sağlam, kaliteli bir bisiklet alacağını anlatan Koçal, ''İnşallah 4 Ekim'den itibaren programımıza uygun olduğu durumlarda belediyeye bisikletle geleceğim. Dünya Sağlıklı Kentler toplantısına gelen belediye başkanlarının ulaşımını bisikletlerle sağlayacağız. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Sağlıklı Kentler Birliği Başkanı. Toplantı programların takibi için ona da bisiklet vereceğiz'' ifadelerini kullandı.

Koçal, il merkezinde 43 noktada bisiklet parkı yapıldığını, ilk etapta 23 kilometrelik bisiklet yolunu oluşturduklarını, bunu ilerleyen dönemde 41 kilometreye çıkaracaklarını kaydetti.

Muhabir: Erhan Erdoğan / Mehmet Bayer

Yayıncı: Doğan Sarıtaş
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile