Yalova Belediyesi Taziye Evi Davasinda Taniklar Dinlendi

Yalova Belediyesi Taziye Evi Davasinda Taniklar Dinlendi

Yalova Belediye Baskanligi görevinden uzaklastirilan Vefa Salman’in yani sira 4 belediye personeli ve 1 firma sahibinin yargilandigi davada dinlenen tanik Ahmet Özbakir, taziye evinin ihale onayini veren belgeyi imzalamadiktan 3 gün sonra görevden alindigini söyledi.

Seyrantepe Mahallesi’nde 8 Subat 2019’da 165 bin lira bedelle ihale edilen ve 17 Mart 2019’da açilisi yapilan 129 metrekarelik taziye evinin, fotograf delil gösterilerek 19 Ocak’ta yapilmis oldugu iddiasiyla açilan davanin altinci durusmasi Yalova 1. Agir Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Davada dönemin Belediye Baskan Yardimcisi Hamit Kutlu, belediye personeli Türker Bayram, Ilker Hasan Küpeli ve Murat Sirmabiyik ve söz konusu ihaleyi alan Feridun Çetin hazir bulundu. Davaya Içisleri Bakanligi tarafindan Yalova Belediye Baskanligi görevinden uzaklastirilan Vefa Salman ise katilmadi.

Durusmada tanik olarak dinlenen Yalova Belediyesi memurlarindan Ahmet Özbakir, Fen Isleri Müdürlügü’nde insaat mühendisi olarak çalistigini ve taziye evi ihalesinin onay belgesini imzalamadigini dile getirdi. Sonrasinda da görevden alindigini anlatan Özbakir, "Ihale onay belgesini birdenbire gelince imzalamadim. Daha sonra 3 gün içinde görevden alindim. Neden görevden alindigimi bilemiyorum. Birdenbire çiktigi için imzaladim. Özel Kalem Müdürlügü’nde görevlendirildim. Daha sonra bu yerin fotografini çektim" diye konustu.

Söz konusu davanin açilmasi için suç duyurusunda bulunan AK Parti Il Baskani Muglim Bagatar’a, herhangi bir fotograf gönderip göndermedigini hatirlamadigini anlatan Özbakir, “Muglim Bagatar, benim köylüm, arkadasim. Fotografi Muglim Bagatar’a gönderdim mi, göndermedim mi hatirlamiyorum. Bir mühendis olarak Özel Kalem Müdürlügü’ne gönderilmem beni üzdü” dedi.

Ardindan, tanik olarak ihale komisyonunda bulunan Fuat Sile, Senay Reyhan Kas ve Ali Kutbay’in yani sira zabita memuru Eren Demirhan dinlendi.

Komisyonda yer alan taniklar ihale için kendilerine bir yönlendirme veya baski olmadigini söyledi.



Mahkeme heyeti yeni taniklarin dinlenmesi ve dosyada eksikliklerin tamamlanmasi için durusmayi ileri bir tarihe erteledi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile