Yalova Çevre Festivali Renkli Görüntülere Sahne Oluyor

Yalova Çevre Festivali Renkli Görüntülere Sahne Oluyor

Yalova Çevre Festivali’nde geri dönüsümden elde edilen ürünlerle gerçeklestirilen çalismalar büyük begeni topluyor.

Yalova Belediyesi’nin Il Milli Egitim Müdürlügü ile isbirliginde düzenlendigi festival, Raif Dinçkök Kültür Merkezi’nde gerçeklesiyor. 1 Haziran’a kadar sürecek festival çerçevesinde, Yalova’nin plajlarindan 1 günde toplanan 18 tonluk atiklar kültür merkezinin dis cephesine asildi. Festivalde geri dönüsüm malzemelerinde yapilan müzik aletleriyle konser verildi.

Yine geri dönüsümden yapilan kiyafetlerle ögrenciler defile düzenledi.

Yalova Belediyesi ve Yalova Güzel Sanatlar Lisesi isbirliginde yapilan atölye çalismalari büyük begeni topladi.

Hasar görmüs oyuncaklarin yeni hallerinin yer aldigi oyuncak sergisinin yani sira geri dönüsüm heykel sergisi de festival alaninda yerini aldi.

"Belediyemiz 700 bin ton geri dönüstürülebilir atigi, ekonomiye kazandirmistir"

Festivalde konusma yapan Yalova Belediye Baskan Vekili Mustafa Tutuk, çevrenin korunmasi adina çaba gösterdiklerini belirtti.

Tutuk, Yalova’yi yasanabilir ve sürdürülebilir bir anlayis içinde gelecege tasimak istedigini dile getirerek söyle konustu:

“Gelecek nesillere temiz, güzel, huzurlu ve saglikli bir doga birakmak için sifir atik ve geri dönüsüm çalismalarinin Türkiye’deki öncülerinden olan belediyemiz, simdiye kadar 700 bin ton geri dönüstürülebilir atigi ekonomiye kazandirmistir. Tüm sehrimize esit dagilimla yerlestirdigimiz kagit, plastik, metal ve cam kumbaramizla atiklari kaynaginda toplayip dönüstürülmesini sagliyor; temizlik araci filomuzla hiç durmadan daha temiz bir Yalova için çalisiyoruz.”

Festivalin açilisina Yalova Valisi Muammer Erol, Yalova Belediye Baskan Vekili Mustafa Tutuk, Il Milli Egitim Müdürü Abdülaziz Yeniyol, baskan yardimcilari ve kurum müdürleri katildi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile