Yalova'da 104 Çiftçiye 300 Kilo Çali Fasulye Tohumu Dagitildi

Yalova'da 104 Çiftçiye 300 Kilo Çali Fasulye Tohumu Dagitildi

Yalova Ilinde Çali Fasulyesi Üretimini Artirma Projesi çerçevesinde 300 dekar alanda üretim yapilmasi amaciyla 104 çiftçiye 300 kilo çali fasulyesi dagitildi.

Tarim ve Orman Il Müdürlügü bahçesinde gerçeklestirilen törende çiftçilere fasulye tohumlari teslim edildi. Toplam bütçesi 180 bin lira olan proje, yüzde 50 bakanlik, yüzde 15 Il Özel Idare desteginin yani sira yüzde 35 de çiftçi katkisiyla gerçeklestirildi.

Törende konusan Il Genel Meclis Baskani Hasan Soygüzel, “Insallah bu yilki ortak projemizin baslangicini çali fasulyesi tohumu dagitarak yapmis oluyoruz. Ben bütün çiftçilerimize topraklari bos birakmadiklari, ürettikleri, bereketlendirdikleri için çok tesekkür ediyorum” dedi.

AK Parti Yalova Milletvekili Ahmet Büyügümüs ise Yalova’da bu tarz projeleri önemsediklerini belirterek söyle konustu:

“Bu çalisma modelini biz çok önemsiyoruz. Burada Tarim Müdürlügümüz, Yalova’daki öncelik degerlendirmelerini yapiyor, proje alanlarini belirliyor. Biz yerel yönetimler olarak bu projeye maddi kaynak aktariyoruz. Bu aktardigimiz kaynakla hem bakanliktan, merkezi bütçeden bir imkan saglamis oluyoruz hem daha farkli finansman sartlarini elde etmis oluyoruz hem de özel sektörle güçlü bir isbirligi yapmis oluyoruz. 1 metrekare topragimiz bile ekilmeden kalmamali.”

Tarim ve Orman Il Müdürü Suat Parildar, son 5 yilda 98 projeyi hayata geçirdiklerini belirterek, “Son 5 yilda 98 proje gelistirdik. Tekerrürlü olmak üzere 33 bin dekarlik alana dokunmusuz. 19 bin 686 yine tekerrürlü olmak üzere çiftçimizle bu faaliyetleri yürütmüsüz. 44 milyon 500 bin lira bakanlik destegimiz olmus. Projeyi yaparken tamamlayici unsuru da yerelden, çiftçiden, MARKA’dan aliyoruz. 10,5 milyon lira Il Özel Idaremiz destekte bulunmus. 6.8 milyonluk MARKA destegi, 25 milyonluk da çiftçi katkimiz. Toplam 90 milyonluk sadece gelistirdigimiz bakanligin bütün uyguladigi projelerde disinda gelistirdigimiz projeler birbirini tamamlayici unsurlar” diye konustu.

CHP Yalova Milletvekili Tahsin Becan, Tarim ve Orman Il Müdürlügü’nü çalismalarindan dolayi kutladi.

Ardindan Vali Hülya Kaya ve il protokolü çiftçilere tohumlarini dagitti.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile