Yalova'da 23 Nisan Coskuyla Kutlandi

Yalova'da 23 Nisan Coskuyla Kutlandi

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayrami, Yalova 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydani’nda düzenlenen törenle coskuyla kutlandi.

Il Milli Egitim Müdürlügü tarafindan düzenlenen etkinliklerle 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydani’nda coskuyla kutlandi. Saygi durusu ve Istiklal Marsi’nin okunmasinin ardindan . Il Milli Egitim Müdürlügü tarafindan Atatürk heykeline çelenk sunuldu. Daha sonra Il Milli Egitim Müdürlügü önünden baslayarak 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydani’na kadar sürenbir kortej yürüyüsü gerçeklestirildi.

Ardindan meydanda düzenlenen programda konusan Il Milli Egitim Müdürü Halil Ibrahim

Akmese, “Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açildigi ve ulusal egemenligimizin tesis edildigi gündür. Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliginde ve onun ’Milletin Bagimsizligini Yine Milletin Azim ve Kararliligi Kurtaracaktir’ öngörüsüyle tutusturulan bagimsizlik mesalesi, 23 Nisan 1920’de Anadolu’nun dört bir yanini aydinlatan bir günes haline geldi. Bu günes, kisi bahara, bahari yaza çeviren, çocuk gülümsemeleriyle senlenen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayrami; sadece güzel ülkemizde degil dünyanin birçok farkli ülkesinde kutlanmakta, dostluk ve barisa da açilan aydinlik bir kapi olmaktadir” dedi.

Tören 23 nisan nedeniyle il genelinde düzenlenen yarismalarda dereceye giren ögrencilere Vali Hülya Kaya, Garnizon Komutani Dz. Alb. Cenk Topuz ve Yalova Belediye Baskani Mehmet Gürel hediyelerini takdim etti. Program Gaziosmanpasa Ilkögretim Okulu ögrencilerinin jimnastik gösterisi ile devam etti. Aydede Anaokulu ögrencilerinin ardindan Ögretmen Yusuf Ziya Ilkögretim Okulu ögrencilerinin halk oyunu gösterileri yapti. Program Il Milli Egitim Müdürlügü Çocuk Korosunun konseriyle sona erdi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile