Yalova'da 30 Agustos Zafer Bayrami Coskusu

Yalova'da 30 Agustos Zafer Bayrami Coskusu

Yalova’da 30 Agustos Zafer Bayrami çesitli etkinliklerle kutlaniyor.

30 Agustos 1922’de Dumlupinar’da Atatürk’ün baskumandanliginda zaferle sonuçlanan Büyük Taarruz’un 102. yildönümünde, 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydani’nda düzenlendi.

Atatürk heykeline çelenk birakilmasiyla baslayan törende ardindan saygi durusunda bulunuldu ve akabinde Istiklal Marsi okundu. Program, 126. Filo Komutanligi’na ait T-41 egitim uçaklarinin tören alanin üzerinden gösteri uçusu gerçeklestirilmesiyle devam etti. Ardindan Vali Hülya Kaya, Karamürselbey Egitim Merkezi ve Garnizon Komutani Tugamiral Mehmet Tahir Göncüoglu ile Yalova Belediye Baskani Mehmet programa katilanlarin bayramlarini kutladi. Programda günün anlam ve önemine iliskin konusmayi yapan Deniz Yarbay Temuçin Öncü, tarihin hiçbir devresinde esaret altinda yasamadigina dikkati çekerek sunlari kaydetti:

“Bugün yalniz Türk milleti için degil, ayni zamanda bütün dünya için büyük bir öneme sahip tarihi bir olayin, çok serefli bir zaferinin 100. yildönümü kutlu olsun. Bugün tarihin hiçbir devresinde hürriyetin zerre kadar ödün vermemis, büyük Türk milletinin istilaci düsmana karsi canini ortaya koyarak verdigi yasam mücadelesinin amacina ulastigi çok anlamli bir gündür.”

Etkinlik halk oyunu gösterileriyle devam etti. Tören geçisi ile son bulan program sonrasinda valilikte tebrikler kabul edildi.

Kutlama programina CHP Yalova Milletvekili Tahsin Becan, kurum müdürleri, siyasi parti ve sivil toplum kurulusu temsilcilerinin yani sira vatandaslar katildi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile