Yalova'da Ağlara Dert Takılıyor

Yalova'da Ağlara Dert Takılıyor

Yalova Su Ürünleri Kooperatif Başkanı Erdal Tokalak, hamsi fiyatının çok düşmesi yüzünden birçok balıkçının tuttuğu balıkları gönderdiği halden borçlu çıktığını söyledi.

1 Eylül'de ağlarını denize sarkıtan balıkçılar bereketli bir sezon yaşıyor. Ancak hamsinin çok bol olması hallerde balık fiyatlarının düşmesine sebep oldu. Balıkçılar hale gönderdikleri balıklardan yapılan kesinti ve masraflar çıkarıldığında çoğu kez borçlu kalmaya başladı.

Balığın bolluğuna sevinemeyen balıkçıların neye uğradığını şaşırdığını dile getiren Yalova Su Ürünleri Kooperatif Başkanı Erdal Tokalak, "Geçen gün bir balıkçı kardeşimiz 400 kasa hamsiyi hale gönderdi. Kasada 12 kilo hamsi bulunur. Normalde 30-40 lira civarında satılan hamsinin kasası 5 liraya satıldı. Balık satışından toplam 2 bin TL elde edildi. Ancak bu satış bedelinden yüzde 16 komisyon, yani 320 TL, ayrıca 2.5 TL kasa bedeli, bu da 400 kasada toplam bin TL eder, kasa başına 1 TL buz bedeli olarak toplam 400 TL ve kasa başına 2 TL nakliye ücreti olarak 800 TL alınınca, balıkçıya 520 TL borç çıkartıldı. Balıkçı neye uğradığını şaşırdı. Ham tonlarca balık satacaksın, hem de borçlu çıkacaksın, olmaz böyle bir şey" dedi.

Palamut avı yapan balıkçı teknelerinin de günde 800 adet palamut çektiğini, ancak bu sayının önümüzdeki günlerde 2 bin adede çıkacağını söyleyen Tokalak, balığın bu yıl çok bol olduğunu söyledi .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile