Yalova'da Arıcılık Çalışmaları

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Selim Karahan, "Yalova yaklaşık 30 bin arı kolonisine ev sahipliği yaptı. İlin ormanlarla kaplı olmasının bunda büyük etkisi var" dedi.

Karahan, yaptığı açıklamada, ilde yerleşik 20 bin arı kolonisinin bulunduğunu belirterek, çevre illerden de gelen gezgincilerle bu sayının 30 binlere çıktığını söyledi.

Yalova'da arıcılığın gelecek vadettiğini dile getiren Karahan, şunları kaydetti:

"İlimiz, yaklaşık 30 bin arı kolonisine ev sahipliği yaptı. İlin ormanlarla kaplı olmasının bunda büyük etkisi var. Belirlenen konaklama alanlarına güneş enerjisinden kendi elektriğini üretebilen, içerisinde yatakhanesi, tuvaleti bulunan konteynerler yerleştireceğiz. Arıcılar, kolonilerini bu konaklama alanlarına koyduklarında buradaki modern konaklama konteynerlerinden de faydalanacak. Bu proje için bakanlıktan destek isteyeceğiz. Böylece modern konaklama alanları oluşturacağız."
Yalova'da toplanan kestane balının marka olabilmesi için de çalışmalarını sürdürdüklerini ifade eden Karahan, "Yalova'nın Teşvikiye, Esenköy ve Armutlu bölgelerinden elde edilen kestane balının yapılan incelemelerde besin değeri bakımından ülkenin en önde gelen balı olduğu tescillendi. Kestane balının marka olabilmesi için herkes elinden geleni yapmalıdır. Bunun için her kesimin ciddi gayret göstermesi lazım" diye konuştu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile