Yalova'da " Bir Roman Yazıyoruz" Projesi

YALOVA Yalova Valisi Esengül Civelek'in öncülüğünde "Bir roman yazıyoruz" projesi hayata geçti.

Valilik tarafından yürütülecek projeyle ilgili Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonu'nda proje tanıtım programı gerçekleştirildi.

Programa Yalova Valisi Esengül Civelek, AK Parti Yalova Milletvekili Temel Coşkun, Yalova Belediye Başkanı Yakup Koçal, İl Başkanı Mustafa Pehlivan, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Cengiz Mete ile projede yer alan Roman çocuklar ve aileleri katıldı.

Roman çocukların eğitim, kültür ve sosyal uyum süreçlerine katkının sağlanması amaçlanan projenin tanıtım toplantısında konuşan Civelek, şunları kaydetti:

"Bir Roman yazıyoruz, romanımızın kahramanları bizim çocuklarımız. Hepimiz biliyoruz ki Roman vatandaşlarımızın en büyük sorunu eğitim noksanlığı, eğitimsizlik. Eğitimsizlik bir kader değildir. Olmamalıdır da. Bu düşünceden hareketle çocuklarımızın okulu yarıda bırakmamaları, akademik başarılarının artırılması, ailesine, çevresine, topluma faydalı bireyler olarak yetiştirilmeleri, bilgi ve beceri kazandırılmaları, öğrenmeleri gereken davranışları özümsemeleri, aile içi iletişim sağlanması ve her şeyden önemlisi de geleceğe güvenle bakabilecekleri bir çalışma başlattık. Eğitim, kültür ve sportif faaliyetlerle çocuklarımızı destekliyoruz. Çalışmalarımız hızla devam ediyor. Dernek başkanımız kamu yöneticileriyle güçlü bir işbirliği içerisindedir. Yazmaya başladığımız bu romanın çok mükemmel biteceğini şimdiden biliyorum."

Konuşmaların ardından Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Cengiz Mete, projeyle ilgili bir sunum gerçekleştirdi. Mete, şu bilgileri verdi:
"Projenin amacı, gençlerin okul derslerine yardımcı olarak eğitim kalitelerini artırmak, sportif faaliyetlerle zararlı alışkanlıklardan alıkoyup onlara özgüven kazandırmak, tiyatro grubu oluşturularak, kültürel faaliyetlere teşvik etmek, yaşam koçu rehberliğinde kişisel gelişim, meslek edinme, evlilik gibi konularda kendi hayatlarına yön verebilme, öz becerilerini geliştirme, hak ve sorumluluklarının farkında olma ve kendi kararlarını alabilmelerine yardımcı olmak. Projemiz sosyo-ekonomik durumları göz önüne alınarak tespit edilen, yaşları 7-17 olan, okul çağındaki 20 kız 10 erkekten oluşan 30 Roman gencini kapsamaktadır. Projenin sürdürülebilirliği çerçevesinde bu sayılar artabilecektir."
Daha sonra projede yer alan Roman çocuklar judo gösterisinde bulundu.Gösterinin ardından Civelek ile protokol kuşak atlayan gençlere sarı kuşaklarını bağladı.

Yalova Romanlar Derneği Başkanı Necdet Karabulut ise projede emeği geçenlere plaket hediye etti.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile