Yalova'da Çanakkale Zaferi Ve Sehitleri Anma Günü Etkinlikleri

Yalova'da Çanakkale Zaferi Ve Sehitleri Anma Günü Etkinlikleri

Yalova’da 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Sehitleri Anma Günü nedeniyle çesitli törenler düzenlendi.

Kentteki ilk program 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydani’nda gerçeklestirildi.

Burada Atatürk Heykeli’ne çelenklerim birakilmasinin ardindan saygi durusunda bulunuldu ve Istiklal Marsi okundu. Günün anlam ve önemine iliskin bir konusma yapan Türkiye Harp Malulû Gaziler Sehit Dul ve Yetimleri Dernegi Yalova Sube Baskani Özcan Ila, “18 Mart Çanakkale Zaferi, küllerinden yeniden dogan bir milletin miladi, tarihimizin dönüm noktasidir. Ezelden beri hür yasamis milletimizin Çanakkale’de göstermis oldugu olagan üstü mücadele, ‘Çanakkale geçilmez, ölürsem sehit, kalirsam gazi’ sözüyle hafizalara kazinmistir” dedi.

Ögretmen Üstegmen Sedef Küçükdogan ise Çanakkale Zaferi’nin önemine dikkati çekerek söyle konustu:

“Çanakkale Zaferi, bogazlari ve Istanbul’u ele geçirmek isteyen itilaf devletlerine karsi zaferleri ve mazi insanlik tarihiyle baslayan kahraman Türk ordusunun Gelibolu’da diktigi kahramanlik abidesidir. Çanakkale zaferi büyük bir ulusun Gelibolu’da gösterdigi, vatan sevgisidir. Çanakkale Zaferi, yalnizca 1. Dünya Savasi’nin bir cephesi degil, dünya tarihinin de en müstesna olaylarindan biridir. ”

Konusmalarinin ardindan Yalova Kent Müzesi’nde Çanakkale Zaferi’nin anlatildigi sergi açildi. Sonrasinda ise Yalova Sehitligi ve Polis Sehitligi’nde törenler düzenlenendi. Sehit mezarlarina karanfiller birakilirken dualar da okundu.

Anma programina Vali Hülya Kaya, Muammer Erol, AK Parti Yalova Milletvekilleri Meliha Akyol, Ahmet Büyükgümüs, CHP Yalova Milletvekili Tahsin Becan, Yalova Belediye Baskan Vekili Mustafa Tutuk, Garnizon Komutani Deniz Albay Cenk Topuz, kurum müdürleri, sivil toplum örgütü temsilcileri ve vatandaslar katildi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile