Yalova'da Dünya Çevre Günü Etkinliği

Yalova - -Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ve Yalova Belediyesi tarafından 5 Haziran Dünya Çevre Günü etkinliği düzenlendi.

Panjin Parkı'nda düzenlenen törenin açılış konuşmasını Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Osman Ulukaya yaptı. Yalova'nın temiz hava sahasına sahip ilk üç il arasında bulunduğunu belirten Ulukaya, "Çevre konusunda belirlememiz gereken politika koruma ve kullanma dengesi. Kırımızı çizgilerimizi netleştirmek zorundayız" dedi.

Yalova Belediye Başkanı Yakup Koçal ise Türkiye'deki ilk çevrecilik hareketinin Yalova'dan başladığını belirterek, şöyle konuştu:

"Türkiye'de çevresel değerleri en önde tutan ve gereğini yapan ilk kentlerden birisidir Yalova. Yalova'da çevrecilik sadece bir moda değildir. Moda olmak için çevreci olmaya gerek yok. Türkiye'de başka kentlerde son yüzyılda moda olan çevrecilik hayata geçebilir ama Yalova, Türkiye'nin en zengin florasına sahip olan bir dağ silsilesine sahip. Ekonomik boyutu çok önemli olduğu için de Yalovalı çevreci olmak zorundadır. Çevrecilik kelimesinin bile bilinmediği yıllarda Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, Yalova'da bir çınar dalını kesmemek için bir köşkü yürüterek dünya tarihine bir miras olarak bunu bırakmıştır. İlk çevrecilik hareketi Yalova'da hayat bulmuştur. Onun için Yalova çevrecilikte önemlidir."

Yalova Valisi Esengül Civelek çevre kirliliğini önlemenin devletin ve vatandaşların görevi olduğunu dile getirerek, "Gururla ifade ediyorum ki; Yalova'mız çevre bilinci ve çevre duyarlılığı yüksek bir kenttir. Ekip biçtiğimiz toprağın, soluduğumuz havanın, içtiğimiz suyun sağlıklı ve temiz olmasında biz yöneticilerin, ailelerin, eğitim kurumlarının, sivil toplum kuruluşlarının büyük sorumluluğu bulunmaktadır" diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından TUFAG Halk Dansları Topluluğu tarafından halk oyunları gösterisi yapıldı. Ardından protokol mensupları kurulan stantları gezdi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile