Yalova Devlet Hastanesi bahçesinde gerçekleştirilen tat, senaryo gereği kimyasal üretim yapan fabrikada meydana gelen kaza sonucu bir işçi kimyasal maddeye maruz kaldı.
Haberin alınması üzerine belirtilen bölgeye ulaşan ekipler, ilk olarak çevrede güvenlik önlemi aldı. Özel kıyafetlerini giyen ekipler, içerisinde kimyasal maddeden etkilenen işçiyi kimyasal maddeden arındırdı.
Kendileri de özel bir maddeyle temizlenen ekipler daha sonra işçiyi, UMKE görevlilerine teslim etti. UMKE personelinin müdahalesinin ardından işçi, ambulansla hastaneye götürüldü.
İl Sağlık Müdürü Ali Daştan, tatbikatta yer alan ekiplere ve personeline teşekkür etti. Daştan, bu tür tatbikatların kurumlar arası koordinasyonun sağlanması ve personellerdeki farkındalığın artırılması için yıl içerisinde devam edeceğini söyledi.
Yalova'da Endüstriyel Kaza Tatbikatı Yapıldı
Yalova'da, İl Sağlık Müdürlüğü, Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ile Ulusal Medikal Kurtarma (UMKE) ekipleri tarafından, endüstriyel kaza tatbikatı yapıldı.



















