Yalova'da Engelli Gençlere Asker Eglencesi

Yalova'da Engelli Gençlere Asker Eglencesi

Yalova’da vatani görevini yapmak isteyen engelli gençler için kina programi tertiplendi.

Yalova Yeni Yasam Engelliler Dernegi tarafindan önümüzdeki günlerde bir günlük vatani görevini yapacak engelli gençler için kina eglencesi düzenlendi.

Dernegin lokalinde gerçeklesen programa Vali Muammer Erol, Aile ve Sosyal Hizmetler Il Müdürü Arif Laçin, Türkiye Spastik Engelliler Federasyonu Baskani Murat Arslanhan ve Yalova Yeni Yasam Engelliler Dernegi Baskani Lale Dondurmaciogullari da katildi.

Protokol üyeleri gençlerin avuçlarina kina yakti. Kina eglencesine aileleriyle katilan gençler, türkü söyleyip halay çekti.

Türkiye Spastik Engelliler Federasyonu Baskani Murat Arslanhan, Yalova’da 30 civarinda engelli bireyin bu yil 1 günlügüne askerlik yapacagini ifade etti.

Engelli bireylerin vatan savunmasinda en ön saflarda olma arzusunu tasidiklarini belirten Arslanhan, bu tür etkinliklerin onlar için önemine degindi. Arslanhan. Genelkurmay Baskanliginin baslattigi uygulama ile yilda bir kez bir günlügüne engellilerin asker oldugunu hatirlatarak, "Engelli vatandaslarimiz çesitli engellerinden dolayi askerlik vazifelerini yerine getiremiyor ancak bu uygulama ile her yil onlarin 1 gün de olsa askerlik günü oluyor. Gidip vatani görevini yapiyorlar. Onun öncesinde biz de böyle bir etkinlik düzenledik” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile