Yalova'da Gaziler Günü Kutlandı

Yalova'da Gaziler Günü Kutlandı

Gaziler Günü Yalova'da törenlerle kutlandı.

Cumhuriyet Meydanı'nda yapılan törende, Yalova Valisi Esengül Civelek, Garnizon Komutanı Deniz Kurmay Kıdemli Albay Meftun Dırman, Yalova Belediye Başkanı Yakup Koçal ile Muharip Gaziler Derneği Başkanı Durmuş Yiğit ve Harp Malulü Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Yalova Şubesi Başkanı Mustafa Ürkmez, Atatürk anıtına çelenk sundu. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından askerler adına günün anlam ve önemine dair konuşmayı Deniz Binbaşı Cüneyt Ulu yaptı. Şehitlik ve gaziliğin rütbelerin en yücesi olduğunu söyleyen Ulu, “Türk vatanının ve yüce Türk milletinin ebedi varlığını devam ettirmek ve bölünmez bütünlüğünü muhafaza etmek maksadıyla ülkemizin her karış toprağını savunarak tarihimize altın sayfalar yazdıran kahraman gazilerimize minnet ve şükranlarımızı sunmak, onların aziz hatıralarını anmak ve yüceltmek amacıyla 19 Eylül 1921 tarihinde TBMM, ulu önder Atatürk'e gazi unvanını vermiştir. Bu olay cumhuriyetimizin ilk anından günümüze uzanan çizgide Gaziler Günü olarak kutlanmaya başlanmıştır. Bugün 2000'li yılların güçlü Türkiye'sinin oluşmasında bu şanlı mücadeleler ve sonrasında kazanılan zaferlerle yatmaktadır. Milletin bağrından çıkan vatan evlatlarından oluşan kahraman Türk ordusu, ülkesine ve dünya barışına yapılan saldırılar karşısında gerektiğinde canını ortaya koyarak vatanını ve dünya barışını savunmuş, vatanını ve insanlık onurunu canından aziz bilmiş ve milletimizin haklı gurur kaynağı olmuştur. Şehitlik ve gazilik sadece manevi olarak değil askerlik açısından da rütbelerin en onurlusudur. Bizler için en şerefli askerlik hatırasıdır” dedi.

Daha sonra protokol mensupları Muharip Gaziler Derneği Yalova Şubesi’ni ziyaret etti. Dernek Başkanı Durmuş Yiğit, protokolden gazilerin ulaşım meselesi konusunda destek istedi. Vali Esengül Civelek, Bingöl’deki hain saldırıyı kınayarak, “Şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmetle ve şükranla anıyorum. Yaşayan gazilerimize de saygılar sunuyorum. Ayrıca Bingöl’deki hain saldırıda kaybettiğimiz tüm şehitlerimize rahmet diliyor, gerideki yaralı askerlerimize de şifalar diliyorum” dedi.

Ardından AK Parti Yalova Milletvekili Temel Coşkun, Karamürsel Eğitim Merkezi ve Garnizon Komutanı Deniz Kurmay Kıdemli Albay Meftun Dırman, Yalova Belediye Başkanı Yakup Koçal, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Ahmet Çelik, Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Niyazi Eruslu ve İl Emniyet Müdürü Ahmet Selim Akyıldız da gaziler hakkındaki düşüncelerini açıkladı.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile