Yalova'da Israil'in Gazze Saldirilari Protesto Edildi

Yalova'da Israil'in Gazze Saldirilari Protesto Edildi

Yalova Gönüllü Sivil Toplum Kuruluslari Platformu (GÖNÜLDER) tarafindan Israil’in Gazze Seridi’ne yönelik saldirilari protesto edildi.

Yalova Merkez Camisi’nde kilinan Cuma namazi sonrasinda Israil protesto edildi ve basin açiklamasi gerçeklestirildi.

GÖNÜLDER adina konusma yapan Haci Ömer Anlayisli, “Yeniden gönüllerimize Gazze’nin acisini, oradaki mazlumlarin acisini hissettirmek için GÖNÜLDER olarak basin açiklamasi yapmaya karar verdik. Filistin’i unutma Gazze’yi konusmaya devam et. Zulüm bitene kadar sakin Filistin’i unutma, sakin bu aciyi unutma, Gazze’yi konusmaya, bu zulmü konusmaya devam et. Uzun süredir vahsetin temsilcisi Siyonist Israil tarafindan esir alinan kutsal mabedimiz Kudüs’te zulüm devam ederken, zulmün sinirlari Gazze ile birlikte daha da genisledi. 7 Ekim’den bu yana katil Israil’in saldirilari sonucu, Gazze’de 30 binin üzerinde insan katledildi. 70 binin üzerinde insan da yarali.”

Sosyal medya platformlarinda Gazze’de soykirim islendigine dair kanit niteliginde olan paylasimlara sistematik olarak sansür uygulandigini kaydeden Anlayisli, “Bati’nin buyrugu üzerine yapilan bu sansür ile Israil gerçeklestirdigi vahseti kendileri hariç, kimse görsün istemiyorlar” dedi.

Gazze’deki çocuklarin durumunun içler acisi oldugunu anlatan Anlayisli, “Kendimizi, STK’lari, partileri, belediyelerimizi uyariyoruz. Lüks iftar sofralarindan vazgeçin, pankart asma yarisindan vazgeçin. Çocuklar öldürülüyor. Çocuklarin ölüm sancilarini dinlemek yerine evlerde, camilerde Kur’an okunurken seçim arabalarinizda daha fazla müzik açma yarisina girmeyin” ifadesini kullandi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile