Yalova'da Istiklal Marsi'nin Kabulü Kutlandi

Yalova'da Istiklal Marsi'nin Kabulü Kutlandi

Yalova’da 12 Mart Istiklâl Marsi’nin Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Programi düzenlendi.

Istiklâl Marsi’nin Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma programi Il Milli Egitim Müdürlügü koordinesinde Raif Dinçkök Kültür Merkezi Toplanti Salonu’nda düzenlendi.

Program, saygi durusu ve ardindan Istiklal Marsimizin okunmasiyla basladi.

Günün anlam ve önemine iliskin konusmayi Yalova Lisesi Tarih Ögretmeni Halide Meydan Aktas yapti. Aktas, “Yil 1920 Kurtulus Savasi tüm siddetiyle devam ediyordu. Yurdun dört bucaginda halkimiz isgallere direniyordu. Düzenli ordunun Yunanlilara ilk darbeyi 1. Inönü Savasinda indirdigi görülmüstür. 1. Inönü Zaferi, ülkenin her yaninda kutlanirken, milli duygulari uyandiracak, bagimsizlik marsina ihtiyaç duyuldu. Bu mars milletimizin bagimsizligini ifade etmeli, halki costurmali, vatan sevgisini canli tutmaliydi. Iste bu düsünceden hareketle Istiklal Marsinin yazilmasi için çalismalarin yapilmasi kararlastirildi” dedi.

Konusmanin ardindan 12 Mart Istiklal Marsi’nin kabulünün 103. yildönümü dolayisiyla ilimiz genelinde çesitli dallarda yapilan yarismalarda dereceye giren ögrencilere ödüllerini Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya takdim etti. Istiklal Marsini ezbere okuma yarismasinda birinci olan Çiftlikköy Gazi Abdurrahman Ilkokulu ögrencisi Cihangir Yele’nin coskulu bir sekilde okudugu Istiklal Marsi, salondan büyük alkis aldi. Yalova Lisesi Oratoryo, Müzik ve Drama Grubu tarafindan hazirlanan oratoryonun ardindan 12 Mart Istiklâl Marsi’nin kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u anma programi sona erdi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile