Yalova'da Kaçak Ava İzin Yok

Yalova'da Kaçak Ava İzin Yok

Av sezonu sebebiyle denetimlerini hızlandıran Yalova Çevre ve Orman İl Müdürlüğü ekipleri, kaçak avcılara göz açtırmıyor

Av sezonu sebebiyle denetimlerini hızlandıran Yalova Çevre ve Orman İl Müdürlüğü ekipleri, kaçak avcılara göz açtırmıyor. Denetlemelerde 5 ruhsatsız av tüfeği ve kuş seslerini çıkartarak göçmen kuşları bölgeye çekmeyi sağlayan onlarca ses cihazı ele geçirildi.
Çevre ve Orman Müdürlüğü, Yalova'da yasak avlanmaya geçit vermedi. Yalova genelinde 3 ekiple düzenli olarak sürdürülen denetimler sırasında izinsiz avcılık yaptığı tespit edilen 3 kişi hakkında yasal işlem yapılırken, 5 ruhsatsız av tüfeği ile göçmen kuşları bölgeye çekmeye yarayan çok sayıda ses cihazı ele geçirildi. Kural dışı avlanmalara asla izin vermeyeceklerini belirten Yalova Çevre ve Orman Müdürü Vedat Altınel, "Kanunlar hangi sürelerde ve hangi şartlarda avlanılabileceğini belirlemiştir. Bu kuralların dışında avlananlar yasalara karşı gelmiştir. Yaptığımız denetimlerde ruhsatsız tüfekler ve yine avcılıkta kullanılması yasak olan ses cihazları ele geçirdik. Bu kişiler hakkında ise gerekli cezaların uygulanması için işlem başlattık" dedi.
Çevre ve Orman İl Müdürlüğü Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürü Gürcan Olcay, 14 Ağustos tarihinde başlayan av sezonunun şubat ayının sonuna kadar süreceğini hatırlattı. Olcay, "Avcılar, çarşamba, cumartesi ve pazar günleri av yapabilirler. Onun dışındaki günlerde av yapmak yasak. Şartların dışında ya da kaçak avlananlar hakkında kanunların ön gördüğü cezaları uygulamaya kararlıyız. Denetimlerimizi 3 ekiple aralıksız sürdürüyoruz" diye konuştu.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile