Yalova'da Kadin Dart Antrenörü Turnuvada Darp Edildi

Yalova'da Kadin Dart Antrenörü Turnuvada Darp Edildi

Yalova’da dart antrenörlügü yapan Didem Eliaçik, 15 sporcusuyla katildigi turnuvada bir kadin sporcu tarafindan darp edildigini ve bu sirada üzerine yürüyen hakem ve 2 sporcuyla da arasinda arbede yasandigini söyledi.

Didem Eliaçik, 6 Nisan 2024 tarihinde Gençlik ve Spor Il Müdürlügü Dart Salonu’nda düzenlenen Sehit Eren Bülbül Türkiye Sampiyonasi 5. ayagi il seçmelerine 15 sporcusuyla katildi.

Eliaçik, dart hakemi ve antrenörü olan H.Z.’yi harcirah kazanmak için sporcu olarak katildigi turnuvada, oyuncusunun olmamasina ragmen sporculara müdahale etmesinden dolayi uyardigini ifade etti.

Yasanan tartismada H.Z.’nin kendisine saldirdigini, bunun yani sira hakem T.S., sporcular S.Ü. ve H.A.’nin da üzerine geldigini, arbede yasandigini anlatan Eliaçik, söyle konustu:

"Katildigimiz il seçmelerinde darp ve gaspa ugradim. 15 sporcumun yarismalari sirasinda rencide edici davranislarda bulunan sahislar sporcularimin müsabakalari kaybetmesi için ellerinden geleni yaptilar. Kendilerine bunu yapmamalarini ikaz ettigimde üstüme yürüdüler. Agza alinmayacak laflar ettiler. Bir kadin olarak H.Z. adli sporcu üstüme gelerek elimden telefon ve gözlügümü alarak yere atip kirdi. Kollarimda darp izleri halen mevcut. Polis çagirdim, karakolda tutanak tutuldu. Yasal haklarimi aramak içinde elimden geleni yapacagim. Bir kadinin bir kadina bunu yapmasini hazmedemiyorum."

"Kariyerimi zedelemek için ellerinden geleni yaptilar"

Yasadigi saldiri nedeniyle büyük sok yasadigini dile getiren Eliaçik, "Sporcularimdan bir tanesi Türkiye üçüncülügü aldi. 15 tane sporcumun kariyerleri ve hayatlari dart sporuyla sekilleniyor. Sporun bitmesini istemiyoruz. Sporcularimin da üzülmesini hazmedemiyorum" dedi.

2022 yilinda da ayni sekilde olaya karisan bazi sporcularla benzer bir durumun yasandigini ve bununla ilgili de yasal süreçleri o dönemde attigini sözlerine ekleyen Didem Eliaçik, o dönemde ’Il Temsilciligi’ görevinden haksiz sekilde alindigini ifade ederek, "Yasanan olaylara karsi yasal süreçleri baslatmistim. Bu kisiler hakkinda sonuna kadar gidecegim. Sikayetimin arkasindayim. Il temsilciligimi ve kariyerimi zedelemek için ellerinden geleni yaptilar ve aldilar. Ben bir kadin olarak bu durumun karsisinda sonuna kadar savasacagim" diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile