Yalova'da Kanser Hastalarinin Tedavi Çilesi Sona Erdi

Yalova'da Kanser Hastalarinin Tedavi Çilesi Sona Erdi

Yalova Egitim ve Arastirma Hastanesi’nde onkoloji doktorlarinin göreve baslamasiyla, kanser hastalarinin büyük bir bölümü artik tedavileri için il disina çikmak zorunda kalmiyor.

Yalova Egitim ve Arastirma Hastanesi’nde onkoloji doktorlarinin görev almaya baslamasiyla birlikte kemoterapileri için Istanbul, Bursa ve Kocaeli’ye giden kanser hastalarinin, artik tedavileri için baska illere gitmelerine gerek kalmadi. Medikal (Tibbi) Onkoloji Dr. Ögr. Üyesi Asli Yildirim’in ardindan Onkoloji Uzmani Mehmet Emin Büyükbayram da göreve basladigi Onkoloji Poliklinigi ile kanser hastalarinin tedavi süreçlerini daha da kolaylastirdi.

Onkoloji Dr. Ögr. Üyesi Asli Yildirim, poliklinikte yogun bir sekilde hastalarla ilgilendiklerini belirterek, “Elden geldigi kadariyla eczacilarimiz olsun, hekim arkadasimla birlikte mümkün oldugunca eksik ilaçlari getirip hastalari kemoterapi için baska sehirlere göndermemeye çalisiyoruz. Günlük bütün hastalarimizi kabul ediyoruz. Burada hastalar için büyük bir konfor söz konusu. Kemoterapi alirken hem sehir disina gitmek zorunda kaliyorlardi, hem de onkolog olmayinca herhangi bir sorunla karsilastiklarinda yatis imkani bulamiyorlardi” dedi.

Yildirim, radyasyon onkologu ve hematoloji hekiminin polikliniklerinde göreve baslamasiyla kan ve lenf bezi kanseri hastalarinin da Yalova’da tedavi görecegini kaydetti.

Onkoloji Uzmani Mehmet Emin Büyükbayram ise kanser hastalarinin takibi ve tedavinin önemine dikkati çekerek, “Su anda hastalara kemoterapilerini verebiliyoruz. Onlarin tedavi ve takiplerini yapabiliyoruz. Kanser hastasi, ayni zamanda bir seker, tansiyon hastaligi gibi ömür boyu kronik bir hastalik gibi takip edilmesi gerekiyor. Hastalarin takip ve tedavisinin önemi çok büyük. Bunu hasta ve hasta yakinlari bilmekte fakat bazen erteleyebilmektedirler. O yüzden biz burada, onkoloji hizmetinde hastalarin takip ve tedavisini gayet güzel bir sekilde yapmaktayiz” diye konustu.

Hastanede kemoterapi gören Zekeriya Atalay, daha önce Istanbul’un Kartal ilçesine giderek tedavi gördügünü anlatti. 21 günde bir ilaç aldigini söyleyen Atalay, “Onkoloji doktoru geldikten sonra ilaçlarimi burada alabiliyorum. Istanbul’a gidip geliyordum. Eski hastanede senin tedavini yapamayiz Bursa, Istanbul ya da Izmit’e gideceksin dediler. Ben de Istanbul Kartal’a gittim. Orada kalacak yerim vardi kalabiliyordum önce. Sonra orada kalacak yer bulamadim, onun için gidip geliyordum. Buradan da memnunum. Onkoloji doktoru geldigi zaman burasi çok güzel oluyor. Aksi halde 21 günde bir Istanbul’da olacaktim. Gitmek gelmek sorun. Su anda ben kendim geliyor, ilacimi alip gidiyorum” ifadesini kullandi.

Kocasi kanser hastasi olan Emine Atalay ise 5 senedir bu hastalikla mücadele verdiklerini söyledi.

Il disina gidip gelmekte zorluk yasadiklarini kaydeden Atalay, Yalova’da bu hizmeti hayata geçirenlere tesekkür etti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile