Yalova'da Müzeler Haftasi Etkinlikleri Resim Sergisiyle Basladi

Yalova'da Müzeler Haftasi Etkinlikleri Resim Sergisiyle Basladi

Yalova’da Müzeler Haftasi nedeniyle lise ögrencilerinin çalismalarinin yer aldigi resim sergisi düzenlenen törenle açildi.

Kentte Müzeler Haftasi çesitli etkinliklerle kutlanmaya basladi.

Bu çerçevede Atatürk ve Çocuk Müzesi’nde resim sergisinin açilisi gerçeklestirildi.

Il Kültür ve Turizm Müdürlügü, Yalova Müze Müdürlügü ve Uzmanlar Koleji tarafindan gerçeklestirilen etkinlikte lise ögrencilerinin çalismalari görücüye çikti.

Serginin açilis kurdelesini kesen Il Kültür ve Turizm Müdürü Seref Tali, Müzeler Haftasi’ni kutlayarak “Tarihimizi, kültürümüzü korumak bellegimizdir. Müzeler geçmisimizin, tarihimizin kimligidir. Yeni nesillere, yeni kusaklara bu birikimimizi aktarmak gibi bir görevimiz vardir” dedi.

Dünya Müzeciler Konseyi tarafindan, bu yil “Müzelerin Gücü” temasinin belirlendigini anlatan Yalova Müze Müdürü Ali Sinan Özbey, bu tema içinde bir takim etkinlikler gerçeklestirdiklerini söyledi.

Yalova Müze Müdürlügü’nün geçtigimiz yil kuruldugunu anlatan Özbey, Atatürk ve Çocuk Müzesi’nin Kültür ve Turizm Bakanligi’na dahil edildigini söyledi.

Özbey, Yalova Belediye Baskanligi bünyesinde Kent Müzesi ve Ibrahim Müteferrika Kagit Müzesi’nin de bulundugunu dile getirerek, “Birçok kurumla isbirligiyle yeni müzelerin olusmasi gündemde. Bunlarin kentin kültürel kimliginin gelismesine katki saglayacagini düsünüyoruz” diye konustu.

Uzmanlar Koleji Müdürü Ahmet Demiroglu ise ögrencileri cesaretlendirdiklerini ve ilk sergilerini açmalarina vesile olduklarini söyledi.



Uzmanlar Koleji Görsel Sanatlar Ögretmeni Burcu Kocakurt da sergide ögrencilerin çesitli resim teknikleriyle hazirladiklari tablolarin bulundugunu ifade etti.

Kocakurt, serginin bir hafta süresince açik kalacagini sözlerine ekledi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile