Yalova'da Ögrenciler Okul Bahçesine Meyve Agaci Fidani Dikti

Yalova'da Ögrenciler Okul Bahçesine Meyve Agaci Fidani Dikti

Tarim ve Orman Bakanligi ile Milli Egitim Bakanligi arasinda imzalanan protokolle baslatilan "Okuldaki Çiftlik" projesi çerçevesinde Yalova Ilkokulunda fidan dikim programi gerçeklestirildi.

Programda açilan çukurlara protokol ögrencilerle birlikte degisik çesitlerdeki meyve agaci fidanlarini diktiler ve ögrencilerin isimleri yazili tabelalar da agaç diplerine çakildi. Ilkögretim çagindaki çocuklari tarimla bulusturmak amaci ile Tarim ve Orman Bakanligi Egitim ve Yayin Dairesi Baskanligi tarafindan baslatilan projeyle çocuklarin tarim, orman, doga ve dogal yasam konularinda farkindalik olusturmalari, bilinçlenmeleri, aidiyet duygusu gelistirmeleri ve harekete geçmeleri hedefleniyor.

Öncelikli amaci bitkisel ve hayvansal üretimi uygulamali ögreterek sevdirmek olan projeyle kentte belirlenen Yalova Ilkokulunda kurulacak meyve bahçelerinde, seralarda ve kümeslerde gerçeklestirilecek uygulamali egitimlerle çocuklarin söz konusu süreçlere dâhil edilecek.

Programa Vali Yardimcisi Mehmet Bahattin Atçi, Yalova Il Tarim ve Orman Müdürü Suat Parildar, Il Özel Idaresi Genel Sekreteri Ümit Yilmaz ögretmenler ve ögrenciler katildi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile