Yalova'da 'Ögrenmenin Yasi Yok' Diyen Kadinlar Artik Okur-Yazar

Yalova'da 'Ögrenmenin Yasi Yok' Diyen Kadinlar Artik Okur-Yazar

Yalova Belediyesi’nin açtigi okuma yazma kursuna katilan ve yaslari 30 ile 76 arasinda degisen 50 kadin ‘ögrenmenin yasi yok’ sözünü bir kez daha hatirlatti. Okuma yazmayi ögrenen kursiyerler yazdiklari mektuplari Baskan Mustafa Tutuk’a takdim etti.

Yalova Belediyesi’nin okuma yazma kurslari bu sene kadinlar tarafindan büyük ilgi gördü. Bayraktepe Mahallesi YASMEK merkezlerinde bugüne kadar yapilan kayitlarda artis yasandi. Geçen yil 9 kisinin gittigi kurslara bu yil toplam 50 kadin kursiyer katildi.

Yalova Belediye Baskani Mustafa Tutuk, kursu esi Gökçen Tutuk ile ziyaret etti. Ziyarette kadinlar talep ve duygularini kale aldiklari mektuplari Baskan Tutuk’a iletti. Baskan Tutuk da okuma ve yazmayi ögrenen kursiyerlere kitap hediye etti.

Kurslarla ilgili bilgi veren Baskan Tutuk, Yalova genelinde gerçeklestirdikleri 30 kursa 583 kursiyerin katildigini anlatti. Her mahallede YASMEK kurslarinin devam ettigini anlatan Tutuk, "Içinde okuma yazma, nakis, giyim, dikim, Kur’an-i Kerim kurslarimiz var. Bu sekilde belediyemizin hizmetleri halkimiza devam ediyor. Okuma yazma kursumuzda en büyük ögrencimiz 76 yasinda. Çok mutlu oldum kendilerini gördüm. Gerçekten de o kadar güzel yazip okuyorlar ki, su anda kendileri de çok mutlu. Kendileri bana birer mektup yazmis. Taleplerini veya duygu ve düsüncelerini iletiyor. Ben de mektuplarin tamamini aldim ilk firsatta tek tek okuyup kendilerine cevap verecegim. Ben de mektupla cevap vermek istiyorum. Güzel bir etkinlik oldu. Burada önemli olan 50’ye yakin okuma yazma bilmeyen büyüklerimizin suan harika bir sekilde okuyup yazdiklarini gördüm" dedi.

Baskan Tutuk, kursu tamamlayan kadinlarin bir sonraki hedef olarak bilgisayar kursuna katilabilecegini söyledi.



Ögretmen Buse Tasdemir ise okuma yazma kursuna büyük ilginin oldugunu ifade etti.

Tasdemir, gündelik islerini yaparken okuma yazmayi bilmedikleri için baskalarindan destek almak zorunda kalan kadinlarin artik kendilerine daha çok güvendiklerini belirtti.



"Her ihtiyacimizi gideriyoruz Allah’a sükür"

Kursiyerlerden 76 yasindaki Isminaz Yücetas ise evde sikildigi için kursa katildigini belirterek, "Hem gidip okuyayim hem de yazayim güzel olur dedim. Toplum içine de girmis oluruz. Çok da memnun kaldik. Allah razi olsun Belediye Baskanimizdan bu kurslari açtigi için. Çok memnun kaldik. Birçok avantaji oluyor. Bir minibüse binerken, bakkala giderken her ihtiyacimizi gideriyoruz Allah’a sükür. Onun için memnunuz. 7’den 70’e kadar ögrensinler. Evde bos oturuncaya kadar ögrenmek güzel bir sey, kimseye muhtaç olmadan. Torunlarimdan doktor var, ögretmen var. Ben geri kalmisim. Defterimi gösteriyorum hepsi mutlu oluyor" ifadesini kullandi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile