Yalova'da Onarimi Tamamlanan Akköy Sehitligi Ziyarete Açildi

Yalova'nin düsman isgalinden kurtulusunun 100'üncü yili etkinlikleri kapsaminda, Il Özel Idaresince onarimi tamamlanan Akköy Sehitligi ziyarete açildi.

Termal ilçesinde, Kurtulus Savasi'nda Yunanlilar tarafindan 63 kisinin sehit edildigi Akköy'deki törende, saygi durusunda bulunuldu, Kur'an-i Kerim tilavetinin ardindan dua edildi.

Program, Yalova Valisi Muammer Erol ve beraberindekilerin sehitlige karanfil birakmasiyla sona erdi.

Il Genel Meclisi Baskani Hasan Soygüzel, yaptigi açiklamada, Yalova'nin Milli Mücadele'nin kazanilmasinda özellikle Istanbul'dan Anadolu'ya silah sevkiyatinda çok önemli bir rolünün bulundugunu söyledi.

O dönem Yalova'nin küçük bir ilçe oldugunu belirten Soygüzel, "Yunan isgali sirasinda 36 köyün tamaminin yakildigini ve her bir köyümüzde sehitler verildigini biliyoruz. Akköy Sehitligi bu anlamda sembolik bir mekan." dedi.

Akköy Muhtari Ibrahim Talaybas ise köyde isgal sirasinda büyük acilar yasandigini dile getirerek, "Sehitlerin tamami Akköy vatandasi degil. O dönem saklanmak için bu köye gelen komsu Gökçedere, Ortaburun ve Üvezpinar köylerinden olanlar da var." ifadelerini kullandi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile