Yalova'da Orman Yanginlarinin Önlenmesi Için Dogada Temizlik

Yalova'da Orman Yanginlarinin Önlenmesi Için Dogada Temizlik

Yalova’da “Orman Benim” kampanyasi çerçevesinde ögrenciler ve vatandaslar, ormanlik alanda yangina sebebiyet verebilecek çöpleri topladi.

Türkiye’nin 81 ilinde es zamanli düzenlenen “Orman Benim” kampanyasi çerçevesinde Yalova’da da ögrenciler dogada çöp topladi. Kirazli Mesire Alani’nda Yalova Orman Isletme Müdürlügü tarafindan gerçeklestirilen programa sivil toplum kuruluslari da destek verdi. Kampanya ile orman içi ve bitisigindeki yol kenarlari, tarim arazileri, yerlesim yerleri ile tesislerin çevresinde bulunan yanici maddelerin azaltilmasi, çöplerin temizlenmesi neticesinde orman yanginlarinin olumsuz etkilerinin azaltilmasi hedefleniyor.

Etkinlige katilan TEMA Vakfi Yalova Sube Baskani Arzu Demir, “Tüm Türkiye’de bugün 81 ilde ‘Orman Benim’ adi altinda orman yanginlarina farkindalik olusturmak adina Yalova Orman Isletme Müdürlügü’nün davetiyle alandayiz. Biz sadece TEMA gönüllüleri olarak Yalova’daki bütün sivil vatandaslar, okuldaki ögrenciler, her okul seviyesinde, ilkokul, ortaokul, lise ögrencilerimizle birlikte çok kalabalik coskulu bir kalabalik var burada. Mevsim itibariyla da orman yanginlari basliyor maalesef. Buradan vermek istedigimiz mesaj; toplumda ormandan çikarken sadece ayak izlerimizin kalmasina dikkat edelim. Orman yanginlarina sebep olacak metal atiklari ve diger atiklari alanda birakmayalim. Ormanlar bizim nefes almamiz için oksijen kaynagimiz. Onlara gözümüz gibi bakalim” dedi.

Etkinlige Vali Yardimcisi Bahattin Atçi, Orman Isletme Müdürü Murat Koçluk, Kültür ve Turizm Müdürü Ziya Karatekin, Il Özel Idaresi Genel Sekreteri Ümit Yilmaz da katildi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile