Yalova'da Saglikçilar Adeta Ressamlara Tas Çikardi

Yalova'da Saglikçilar Adeta Ressamlara Tas Çikardi

Yalova Il Saglik Müdürlügü tarafindan saglik çalisanlarinin çalismalarinin yer aldigi, “Saglik ve Sanat Resim Sergisi” kapilarini ziyaretçilerine açti. Yaptiklari resimlerle tam not alan saglik çalisanlari, adeta usta ressamlara tas çikardi.

14 Mart Tip Bayrami etkinlikleri çerçevesinde Yalova’da hobi olarak resimle ilgilenen saglik çalisanlarinin tablolari Yalova Kent Müzesi’nde açilan sergiyle begeniye sunuldu. Doktorundan hemsiresine, 11 farkli meslek grubundan saglik çalisaninin 45 adet tablosu büyük ilgi gördü.

Serginin açilisini gerçeklestiren Vali Hülya Kaya, “Saglikla ilgili bilgilerinizin yaninda kendinizi farkli alanlardan da donattiginizi görüyoruz. Bu da bizi çok mutlu ediyor. Özellikle sanat aktivitelerinde saglikçilarimiz çok basarililar. Bir sanatçi marifetiyle çok güzel resimler çikmis burada. Hepinizi tebrik ediyorum” dedi.

Il Saglik Müdürü Dr. Emrah Eray ise açilan sergiden saglik çalisanlarinin farkli bir özelliklerini ortaya koyduklarini belirterek söyle konustu:

“Arkadaslarimizin çaliskanligi, özverisi, islerini çok iyi yapmalarinin yaninda diger hobi ve ugrasi alanlarina da vakit ayirabilmenin onu da basariyla yapabilmelerini sagliyor. Bugün de gördügümüz resimler bunun göstergesi. Arkadaslarimiz profesyonel ressam gibi resimler çizmisler ve bunlari bugün sergiledik. Ben emegi geçen herkese çok tesekkür ediyorum. Bu görüntü saglik çalisani arkadaslarimizin bir isi yapmak istediklerinde nasil emek harcayarak basarili olabileceklerinin göstergesi.”

Eray, ayrica saglik çalisanlarinin Tip Bayrami’ni da kutladi.

Sergiye kayilan emekli ebe Bilge Keskin, “Resme pandemiden önce basladim. Biraz kizim vasitasiyla oldu. Kizimi kursa götürürken benim daha önce vardi yatkinligim. O sekilde devam ediyorum. Su anda hobi gibi ama profesyonellesmek, gelir kaynagi olarak degerlendirmek istiyorum. Çocuklarima da miras olsun” diye konustu.

Il Saglik Müdürlügü’nde bilgi islem görevlisi olan Funda Karaarslan ise çocuklugundan beri resim yaptigini ve bunun kendisini rahatlattigini anlatti.

Acil serviste görevli Elif Isik ise üniversitedeyken bir sanat galerisinde çalistigini ve burada resim yapmayi ögrendigini anlatti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile