Raif Dinçkök Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen konferansa halk arasında spastik engelli olarak bilinen "Serebral Palsili" hastası yakınları ve dernek yöneticileri katıldı.
Konferansa konuşmacı olarak katılan Hacettepe Üniversitesi Ergoterapi Bölüm Başkan Yardımcısı ve Öğretim Üyesi Prof. Dr. Gonca Bumin, hastalığın tedavisinde uygulanacak ergoterapi yöntemleriyle ilgili bilgiler vererek, "Serebral palsi hastalığının tedavisi olmasa da, hastalığın belirtilerini hafifletici ve ilerlemesini yavaşlatıcı bir takım tedavi yöntemleri uygulanmaktadır. Uygulanan serebral palsi tedavi yöntemleri sayesinde hem çocuklar hem de aileler biraz rahat eder. Serebral palsinin tedavisi fizyoterapi, ergoterapi (iş ve uğraşı terapisi), cerrahi müdahaleler ve medikal cihazlama yöntemleri ile yapılır" diye konuştu.
Spastik Engelliler Federasyonu ve Yalova Yeni Yaşam Engelliler Derneği Başkanı Murat Arslanhan, federasyon olarak bu tür etkinlikleri sürdüreceklerini bildirdi.
Yalova'da 'Serebral Palsili Çocuklarda Ergoterapi' Konferansı
Spastik Engelliler Federasyonu ve Yalova Yeni Yaşam Engelliler Derneği tarafından "Serebral Palsili (Spastik) Çocuklarda Ergoterapi" konulu konferans düzenlendi.