Yalova'da Suyumun Yolculugu Projesi Tanitildi

Yalova'da Suyumun Yolculugu Projesi Tanitildi

Uluslararasi Kadin ve Toplumsal Gelisim Dernegi (KATFADER) tarafindan hayata geçirilen Suyumun Yolculugu Projesi’nin tanitim programi yapildi.

KATFADER’in Yalova Il Milli Egitim Müdürlügü, Il Özel Idaresi ve Yesil Körfez Su Birligi ile isbirligiyle düzenledigi projenin tanitimi Halk Egitim Merkezi Konferans Salonu’nda yapildi. Projeyle Yalova merkezdeki okullarda 5’inci sinif ögrencileri, sosyal bilgiler dersi çerçevesinde evlerine gelen suyun o ana kadar geçirdigi evreleri ögrenecek. KATFADER Baskani Nurten Anil, projeyle çocuklarin suyun hangi güçlüklerle musluktan aktigini görecegini ifade etti.

Tarim ve Orman Il Müdürü Suat Parildar da konusmasinda suyun önemine deginerek, “Iklim degisikliginin en çok etkiledigi kaynaklardan birisi de su. Su öyle bir sey ki yerine baska bir seyi koyma sansimiz yok. Yasayan her canlinin her bireyin muhtaç oldugu, ihtiyaç gösterdigi bir sey su. O halde bizler kaynaklarimizi etkin, dogru kullanmaliyiz, israf etmemeliyiz. Iklim degisikligi bize kullandigimiz tatli su kaynaklarinin azaldigini söylüyor. Dünyadaki tatli su kaynaklarinin sadece yüzde 3,5’ini kullaniyoruz. Yagislarla beraber biz su kaynaklarimizi, yer alti kaynaklarimizi destekliyoruz. Son 5 yillik süreç içinde iklim degisikligiyle beraber sicaklik 1,5 derece artmis. Yalova’da yagis miktarimizda yüzde 20’den biraz fazla düsüs var. O halde biz suyu daha tasarruflu kullanacagiz. Ihtiyaçlarimizi daha az suyla yerine getirecegiz ki, susuz kalmayalim. Su hayat izimizi küçültelim” dedi.

Il Özel Idare Genel Sekreteri Ümit Yilmaz ise geçtigimiz yillarda da gerçeklestirilen projeye bu yil katildiklarini belirterek, “Evimizde basit bir hareketle suya ulasiyoruz. Bu su hangi süreçlerden geçiyor, toplanmasindan aritilmasina, aritirken geçen süreçten evden musluklara akana kadarki süreci bizzat yerinde de görerek tecrübe edineceksiniz” diye konustu.

Projenin su konusunda ögrencilerin bilinçlenmesi açisindan önemine deginen Il Milli Egitim Müdürü Halil Ibrahim Akmese, paydaslara tesekkür etti.

Ardindan KATFADER Baskani Nurten Anil, projeyle ilgili tanitim gerçeklestirdi. Program ögrenciler de katildi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile